Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Budi se pesimizam''

Novu vlast čekaju stari problemi: Mladi, umirovljenici i poljoprivrednici očekuju rješenje za brojne muke

Novu vlast, koji birači danas biraju na parlamentarnim izborima, čekaju problemi brojnih građana - mladih, umirovljenika, ali i poljoprivrednika koji kažu da im država ne pomaže dovoljno.

Povećanjem obitelji rastu i troškovi. ''Nas je šestero u stanu od 60 kvadrata. Oboje smo visoko obrazovani, imamo relativno dobre prostore, a vrlo nam je teško riješiti stambeno pitanje'', kaže Gabrijela Alvar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio DIP Restart koalicija i Domovinski pokret izbore zaključili s minusom, pet stranaka nije ni dostavilo financijska izvješća Slika nije dostupna izvještaj dostavili dip-u HDZ objavio koliko je potrošio na izborima i na što najviše, evo zašto su u proračun vratili više od 75 tisuća kuna

Obitelj je, kažu Gabrijela i Luka Alvar, najveće bogatstvo, pa od nove vlasti traže bolje demografske mjere, bolju ekonomsku sliku i manje korupcije.

''Nismo zadovoljni kada vidimo kako se mladi iseljavaju. To mi je tako strašno, srce me boli. Mislim da nikad ne bih mogla živjeti vani jer mislim da sve te ljude koji odlaze srce vuče nazad, da je dovoljno malo dobre volje da bi se svi vratili, da se stvore radna mjesta za mlade bez korupcije'', kaže Gabrijela.

Mnogo problema imaju i mladi

Puno očekuju i mladi koji koračaju prema tržištu rada. Glavni je problem, kažu, nepovjerenje u institucije i posao po podobnosti, a ne sposobnosti. ''Prva stvar koja mladima padne na pamet i prije nego što traže posao je imaju li vezu, imaju li neki način kako preko nekog ili nečega doći do određene pozicije'', kaže student politologije Nikola Paulić.

Student ekonomije i menadžmenta Zdravko Tokić kaže da je mladima najvažnija transparentnost i povjerenje u vlast. ''Kad mladi nemaju povjerenje u vlast budi se pesimizam'', rekao je Zdravko.

Umirovljenica Višnja iz Zagreba kaže da pesimizam kod umirovljenika stvaraju male mirovine i skupi lijekovi. ''Pa tko može živjeti s 1500 kuna? Nitko'', kaže Mladen iz Zagreba.

''Uvozom nas uništavaju''

Bolje očekuje i zaslužuje kralježnica Hrvatske – poljoprivreda. Poljoprivrednik Hrvoje Jumić kaže da država poljoprivrednicima ne pomaže dovoljno ''jer dopušta uvoz i uništava nas male da ne možemo plasirati svoje proizvode''.

''Kraj svega bogatstva, da mi kruha željni budemo, a po pšenici gazimo i kosimo je svaki dan'', govori poljoprivrednik Petar Pranjić. Traže bolju komunikaciju s vlastima.

Dok poljoprivrednici marljivo rade na slavonskoj ravnici, na novoj je vladi da marljivo radi u svakom kutku Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene