Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani samo odmahuju rukom

Doktorica Vesna Bosanac o odlasku Penave iz HDZ-a: "To je bilo ishitreno, ovako je podijelio ljude..."

Iako HDZ od jučer u Vukovaru nema vlast, stranka se, barem za sada, neće baviti izborom novog lokalnog vodstva, nego organizacijom parlamentarnih izbora.

Sve to im otežava jučerašnji izlazak gradonačelnika Milana Penave iz stranke, ali i njegova najava da će biti nositelj konkurentske liste. Novi put Penava vidi na vrhu liste Domovinskog pokreta za petu izbornu jedinicu.

„Vjerujem u uspješne pregovore i da će gospodin Penava biti nositelj liste, nama će to biti čast i bit će na obostrano zadovoljstvo njegovo i naše“, kaže Stipe Mlinarić Ćipe, član Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2020. Parlamentarni izbori Rezultati izbora 2020. godine Ivan Penava, DP treća politička snaga VIDEO Pogledajte nadrealni razgovor s Penavom, odgovorio na pitanje je li ga zvao Milanović

U uzdrmanom HDZ-u, koji bi mogao ostati bez dijela mandata, priznaju da s Penavom nisu razgovarali o izbornim listama, niti su ga pokušali zadržati. No, nisu računali da će uz Penavu stati gotovo cijeli gradski HDZ, kao i mladež.

„Sigurno mi mladi nismo zadovoljni sa gospodarskom situacijom, ne samo u gradu Vukovaru nego i cijeloj Slavonij“; kaže Domagoj Bilić, bivši predsjednik mladeži HDZ-a Vukovar.

Doktorica Vesna Bosanac pak smatra da se sve moglo riješiti i drukčije. Penavu podržava oko ratnih zločina, ali ne i oko ulaganja u grad.

„Mislim da je to bilo ishitreno i da je trebao dobro promisliti i da je trebao naći pravi put da i dalje uz podršku svih nas upravlja ovim gradom. Ovako je na neki način podijelio ljude“, kaže ravnateljica vukovarske bolnice.

U već ionako podijeljenom gradu s najnižim BDP-om i minimalnim plaćama, građani na najnoviji raskol odmahuju rukom.

„To je sastavni dio naše svakodnevice, ružan za ovaj ipak grad heroj“, kaže Milan.

Grad heroj već je izgubio svakog šestog stanovnika. Obnovljene ili neobnovljene, ceste ovdje često služe za odlazak.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene