Krešo Beljak iz Restart koalicije napao je HDZ i Andreja Plenkovića rekavši da su zbog fotelja koje će ionako izgubiti na izborima, nepotrebno ugrozili zdravlje građana. Izrazio nadu da situacija neće eskalirati.

Galerija Krešimir Beljak Restart koalicija proziva Plenkovića - 2 Krešo Beljak +0 Krešimir Beljak

Restart koalicija i njezini članovi nastavili su sa napadima na HDZ-ovu neodgovornost. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak optužio je tako HDZ da je zbog fotelja ugrozio zdravlje građana. Izrazio je žaljenje jer umjesto predizbornih skupova imamju situaciju u kojoj se ne smiju rukovati s ljudima niti imati ikakav bliski kontakt.

Vezani članci Ilustracija Peti izbori u dvije godine u zemlji duboko podijeljenoj zbog rata u Ukrajini: "Društvo vapi za rješenjem" Nikoleta Đukanović, politologinja - 2 Politologinja uoči izbora u Crnoj Gori o Milatoviću: "Zamjera mu se povezanost s pravoslavnom Crkvom i vlastima u Srbiji"

„Ovo je jedna sumorna atmosfera u koju nas je doveo HDZ izazivanjem izbora koji nisu trebali biti sada", rekao je Beljak u Samoboru gdje su predstavljeni kandidati s liste Restart koalicije u sedmoj izbornoj jedinici. Ocijenio je da trenutno u državi imamo katastrofalnu epidemiološku situaciju, s brojem zaraženim koji prijeti da za koji dan prijeđe u rekordan.

"Nadam se da neće doći do eskalacije i da za koji dan nećemo morati prozivati HDZ za odgovornost za smrtne slučajeve jer ovo što su napravili jedna velika sramota za državu, ali prije svega za Andreja Plenkovića i HDZ što su dopustili da zdravlje građana bude ugroženo zbog njihovih fotelja koje će tako i tako izgubiti", rekao je Beljak.

Unutar Restart koalicije govore kako državu što prije treba početi izvlačiti iz blata u koje nas je po tko zna koji put uvalio HDZ, za koji su ustvrdili da više ne može dobiti povjerenje birača. Čelnik Restart koalicije Davor Bernardić rekao je da im je cilj podiguti BDP, potaknuti investicije, zaposliti ljude, transformirati ekonomiju i oporaviti zemlju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju