Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niski udarci uoči izbora

Raspudić: ''Jandroković je umiljato dijete četiri političke majke'', Plenković uzvratio

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je u Zadru komentirao međusobne napade između Gordana Jandrokovića i Nine Raspudića poručivši da Raspudić prije ulaska u politiku nije štedio nikoga.

Andrej Plenković u ponedjeljak je komentirao izjavu Gordana Jandrokovića, koji je na izjavu Nina Raspudića da ulazi u politiku i da će loviti Jandrokovića, poručio da nije čuo Raspudićev komentar jer je bio na ručku kod kćeri te da ima troje djece s istom ženom. Naime, Raspudić jedno dijete ima s prvom, a drugo s drugom ženom.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

''Nisam ja primijetio da je gospodin (Nino Raspudić, op. a.), dok je bio u poziciji izvan politike i kritike, štedio bilo koga u politici, pa pretpostavljam da neće valjda prvi dan zaplakati ako dobije neki odgovor", poručio je Plenković.

''Pročitajte što je pisao o Gordanu Jandrokoviću i meni. Kad to vidite, znat ćete o čemu govorim. Riječ je o licemjerstvu. To je bit Jandrokovićeve poruke'', dodao je premijer.

Na pitanje o sredstvima za zapošljavanje osoba s invaliditetom koje je Vlada povukla iz EU fondova, a zatim ih dala za pomoć oporavku gospodarstva, premijer poručuje da osobama s invaliditetom ništa neće biti uskraćeno. ''To su određena sredstva koja se plaćaju ako se osobe s invaliditetom ne zaposle. One jako dobro znaju da im ta sredstva nisu oduzeta niti će biti'', rekao je Andrej Plenković.

Raspudić: U strahu su velike oči

Jandrokovićevu je izjavu o djeci za N1 komentirao i sam Raspudić. Poručio je da se time vidi neprihvatljiva razina javnog diskursa, govor jednog predsjednika Sabora i premijera. ''U strahu su velike oči, pa u tom smislu i mogu shvatiti pretjeranu reakciju'', rekao je.

Dodaje da je posljednjih godina kao javna osoba kritizirao Plenkovićev i Jandrokovićev rad. ''To što su radili i potaknulo me da se kandidiram. Međutim, svi moji tekstovi i nastupi javno su dostupni i ja nikada nisam spominjao njihove obitelji, pogotovo djecu. Ovaj način prebiranja djece kao vrijedne ili manje vrijedne više govori o njima samima'', rekao je Nino Raspudić.

''Umiljato dijete četiri političke majke''

Dodao je da je Jandrokovića poštuje i čestita mu na tome što ima troje djece s jednom ženom, no ''za njega kao političara važnije je to da je Gordan Jandroković umiljato dijete čak četiri političke majke''.

''Njegova prva mama je bio Ivo Sanader, prema kojem je pokazivao toliku ljubav da samo što mu nije sjedio u krilu. Isto se ponovilo s njegovom drugom političkom majkom Jadrankom Kosor. Treća politička mama mu je bio Tomislav Karamarko i sada mu je aktualna mama Andrej Plenković. Ne sumnjam da će nakon Plenkovićeva političkog pada Jandroković pokušati naći i petu političku mamu'', poručuje Nino Raspudić.

Odgovorio i Beljaku

Raspudić je odgovorio i Kreši Beljaku koji je, nakon Raspudićeva gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2, napisao da su mu stavili ''u ružnu fotku gdje kuglu baca, umjesto da su stavili neku drugu, konzervativniju, u skladu s ideologijom koju zastupa, s vjenčanja u crkvi, na primjer''. 

''Gospodine Beljak, ako vas SDP uspije ušlepati u Sabor, najesen ćemo ja i gospođa Selak Raspudić pokazati naše fotografije s crkvenog vjenčanja'', najavio je Raspudić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene