Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političarima najvažnije fotelje

Donosimo dokument: HDZ-ova koalicija već podijelila nadzorne odbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska javnost već dugo izbore doživljava samo kao povod za razmjenu fotelja između političara željnih vlasti, a da je uistinu tako dokazuje dokument kojim raspolaže Dnevnik.hr.

U posjedu smo Sporazuma o zajedničkom nastupanju i aktivnostima na lokalnim izborima u Sisku koje su potpisale članice koalicije HDZ, HSS, HSLS i SDA. Osim kandidata za gradonačelnika, dogradonačelnika i pozicija na zajedničkoj listi, stranke su dogovorili i koja će stranka dobiti koje mjesto u nadzornim odborima gradskih tvrtki.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Tako u sporazumu stoji da HDZ-u pripada 21 član nadzornih odbora i upravnih vijeća, HSS-u 10 članova, HSLS-u 8 članova, a SDA dobiva 4 člana nadzornih odbora.

Zanimljiva je i podjela direktora trgovačkih društava i ravnatelji ustanova. SDA dobiva Centar za kulturu, HSLS Vodoopskrbu, HSS Dječji vrtić Sisak Novi, Gradsku tržnicu i Gospodarenje otpadom, HDZ - sve ostalo'. Pročelnike Upravnih odjela i voditelje Odsjeka odredit će gradonačelnik a po njihovom planu to bi trebao biti HDZ-ov Dinko Pintarić. Naravno, u sporazumu nema riječi o aktivnostima i projektima koji bi doprinijeli poboljšanju uvjeta života u Sisku.

>> Sisak: Koalicijski sporazum SDP-a, HNS-a, SDSS-a, SDA, DC-a, DSU-a i SPH-a

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene