Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na listi 80 posto žena

Demokratska stranka žena i Ljevica Hrvatske zajedno na lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratska stranka žena (DSŽ) i Ljevica Hrvatske (LJH) potpisali su danas Koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore.

Stranke potpisnice, kako je rečeno, nastojat će sporazum realizirati u što većem broju hrvatskih gradova, a očekuju da će im se pridružiti još neke druge političke stranke.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron SITUACIJA SE KOMPLICIRA Macron izgubio apsolutnu većinu u parlamentu, ljevica poručila: "Ovo je potpuni debakl za predsjednikovu stranku" Slika nije dostupna DRUGI KRUG Bošnjački vijećnici napustili zasjedanje i zaustavili izbor novog gradonačelnika Mostara

Koalicija će, po riječima predsjednice DSŽ-a i nositeljice liste za Zagreb Maje Marije Jelinčić, pod motom 'Zajedno za spas Zagreba', izići na izbore za zagrebačku Gradsku skupštinu, skupštinu Zagrebačke županije, te gradske četvrti i mjesne odbore.

Neće isticati kandidate za gradonačelnika i župana

Naša koalicija neće se samo na riječima zalagati za ravnopravnost žena kao što to čine velike stranke, već će na našim listama biti istaknuto od 60 do 80 posto žena, poručio je predsjednik Gradske organizacije LJH Roman Karaturović.

Za sada neće isticati kandidate za gradonačelnika i župana zbog, kako su rekli, izborno-inžinjerskog Zakona o izborima, koji favorizira postojeće gradonačelnike i župane, a koji su uglavnom iz HDZ-a i SDP-a. Oni troše ogromna sredstva iz gradskih proračuna za svoju vlastitu promidžbu, ocijenio je Karaturović.

DSŽ i LJH ustvrdili su kako im je otežan pristup medijima, u kojima bi rado kritički progovorili o vlastodržcima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene