Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt najavila je u ponedjeljak tužbu protiv protukandidata iz HDZ-a Davora Filipovića zbog širenja lažnih informacija i klevete o tome da će ona u drugom krugu podržati Tomislava Tomaševića iz Možemo.

Galerija Vesna Škare Ožbolt uhvaćena u prometnom prekršaju Automobil Vesne Škare Ožbolt Vesna Škare Ožbolt nepropisno parkirala automobil 06 +1 Vesna Škare Ožbolt nepropisno parkirala automobil 03

"Davor Filipović ne samo da je lagao da ću ja u drugom krugu podržati Tomislava Tomaševića iz Možemo nego je za tu laž, bez obzira na to što sam ga nekoliko puta demantirala, išao plaćati oglas na Facebooku, Googleu i u medijima", kazala je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare na Zrinjevcu. Zbog toga je protiv njega najavila privatnu tužbu zbog klevete i širenja lažnih informacija.

"To je nedopustivo ponašanje, ispod razine kojom se nastoji polarizirati biračko tijelo", ocijenila je Škare Ožbolt te dodala da takvo ponašanje podsjeća na "političke neandertalce". "Zagreb je u ovoj kampanji dobio zagrebačkog Stipu Petrinu", ustvrdila je.

Škare Ožbolt osvrnula se i na financijska izvješća svih kandidata naglasivši da je samo ona podnijela izvješće koje obuhvaća više od mjesec dana, odnosno od samog otvaranja računa u siječnju do danas. "To pokazuje koliko želim biti transparentna u kampanji, sve moje financije su iz donacija, a najveći sam donator ja", kazala je i poručila da u kampanji neće potrošiti više od dopuštenog zakonskog limita.

Niti jedan protukandidat nije uplatio ni najmanji iznos donacije za svoju kampanju, a neki su već i u dugovima, dok kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević u izvješću nije prikazala niz troškova za kampanju, tvrdi Škare Ožbolt.

"Pavičić Vukičević sklopila je ugovore s medijima o promidžbi svojih ureda za gospodarstvo i obrazovanje, promovirala je rad Ivice Lovrića i Mirke Jozić, a to je nemoralno i nedopušteno", smatra Škare Ožbolt.

Osim toga, istaknula je, Pavičić Vukičević nije uzela godišnji niti neplaćeni odmor za kampanju. "Koliko ona ustvari radi za grad i je li joj neugodno što će uzeti plaću za sve mjesece u kojima vodi kampanju?" upitala je.

Vesna Škare Ožbolt uhvaćena u prometnom prekršaju VIDEO Pogledajte kako Vesna Škare Ožbolt izlazi s neoznačenog parkinga: "To nije prekršaj, nakratko sam se zaustavila..."

Voditelj predizborne kampanje Ante Šimunović dodao je kako jedino Škare Ožbolt posluje u plusu, dok svi drugi troše više nego su uprihodili. Kazao je i kako ne dolazi u obzir pojedinačna suradnja s članovima današnje vladajuće koalicije u Zagrebu ili s ideološki ekstremnijim lijevim ili desnim opcijama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju