Načelnik Čeminca Zlatko Pinjuh na lokalnim izborima ponovno se natječe za načelničku fotelju. Nakon što je izbačen iz HDZ-a, kandidat je Hrvatske narodne liste (HNL).

Galerija


Javnost se s Pinjuhom imala prilike upoznati kad je Provjereno objavilo priču o njemu nakon kojeg je protiv njega, ali i petero članova njegove obitelji, podignuta optužnica.

Vezani članci Općina Jarmina - 1 Ponovljen drugi krug izbora: Jarmina dobila novog načelnika, nezavisnog Gorana Ilekovića Lokalni izbori, ilustracija Neki će na jesen još jednom birati: Ovog je puta dopunskih izbora u puno više lokalnih jedinica nego prije pet godina

Pinjuh je dobro iskoristio svoju načelničku poziciju, a DORH je prijavu napisao na 36 stranica. Pinjuha se tereti za kupnju stanova sinovima kroz subvencije, a kasnije su ti stanovi iznajmljeni. Pinjuh službeni auto koristi u privatne svrhe, općina mu sufinancira kredit u švicarcima...

Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac - 3 Protiv načelnika Čeminca podignuta optužnica na 36 stranica, a on potom za hajku optužio - ekipu Provjerenog!

Zlatko Pinjuh USKOK podigao optužnicu protiv načelnika Čeminca i sinova, traže oduzimanje protuzakonito stečene imovine

Pinjuh je ekipu Provjerenog optužio i da vode hajku na njega, a još 2017. u emisiji je prikazan njegov modus operandi kad su ga zatekli 100 km dalje u automobilu komunalnog poduzeća. Tada im je Pinjuh poručio: "Osigurali ste mi 70 posto glasova... dođite opet... i još jedno dva stana ćete mi osigurati."

Više o Pinjuhu u emisiji Provjereno čitajte OVDJE

Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac Još nevjerojatnija priča od one o HDZ-ovu županu: "Gospodine Mato, vi kad budete načelnik općine..."

Zlatko Pinjuh (Foto: Dnevnik.hr) Dok ga DORH češlja, on nastavlja po svome i tvrdi da je čist kao suza: "Zašto bi me trebalo biti sram, sve je transparentno!"

I Kerum je "provjereni" kandidat

Osim Pinjuha, riječ provjereno za izborni slogan odabrao je kandidat za gradonačelnika Splita Željko Kerum koji je također više puta bio glavni akter priloga emisije Provjereno.

Zlatko Pinjuh
Željko Kerum Foto: Screenshot