Obavijesti Pretražite Navigacija
Ne biraju se riječi

Oštar odgovor Kožićeva stožera Zmajloviću: ''Manipulativan je i očajan kad ovako mijenja mišljenja te gnjusno laže javnosti''

Stjepan Kožić
Stjepan Kožić Foto: DNEVNIK.hr
Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović (SDP, HSS) rekao je u nedjelju da je aktualni župan Stjepan Kožić (HDZ i partneri) prijavljen DORH-u i DIP-u zbog toga što je, kako tvrdi, dio izborne promidžbe financiran iz proračuna Županije. Uslijedio je brz odgovor Stjepana Kožića.

''Koalicija HDZ-a, SKNL-a, stranke BM 365, HSU-a, HSLS-a i HNS-a, koja podržava župana Stjepan Kožića te zajedničkim resursima financira svoju kampanju za koju se kreditno zadužila, odbacuje lažne navode koje je danas izrekao kandidat za župana Mihael Zmajlović optuživši Kožića za trošenje javnog novca za financiranje kampanje. Ovo je još jedan u nizu primjera manipulacija Zmajlovića na koje je Kožić već upozorio'', kazali su u priopćenju iz koalicije stranaka.

Napominju kako je Zagrebačka županija baš kao i mnoge druge jedinice lokalne samouprave sličnu brošura tiskala i distribuirala i prije četiri godine kada je župana Kožića podržavao SDP. Međutim, Mihael Zmajlović tada nije vidio nikakav problem niti razlog za prijave DORH-u. Stoga jedino što, kako kažu, mogu zaključiti jest to da je manipulativan i očajan kad ovako mijenja mišljenja te gnjusno laže javnosti.

''Sklonost manipulacijama Zmajlovića potvrđuje i njegov trenutačni radijski spot iz kojega se da zaključiti da Zmajlović osvojenih 45 posto glasova u prvom krugu kandidata Tomaševića u Zagrebu ocjenjuje kao uspjeh, a 45 posto osvojenih glasova Stjepana Kožića tumači kao da je većina protiv njega. Ako ćemo ići tom logikom, onda je gospodine Zmajloviću 70 posto stanovnika Zagrebačke županije protiv vas'', poručuju iz Stožera.

"Moram priznati da sam šokiran količinom laži i obmana izrečenih na moj račun u posljednjih godinu dana, otkad je Mihael Zmajlović ostao bez mandata u Saboru i krenuo u kampanju za župana. Koliko sam upoznat, moj dragi kolega Zlatko Komadina (SDP), župan Primorsko-goranske županije, kojeg iznimno cijenim, također je podnio mandatno izvješće stanovnicima o radu u protekle četiri godine kroz brošuru, što je praksa, ali pretpostavljam da SDP i Mihael Zmajlović smatraju da to nije slučaj za DORH. Problem sam očito ja, koji sam se svojim radom dokazao i kojeg, sudeći prema rezultatima prvog kruga izbora, stanovnici Zagrebačke županije i dalje žele za župana", poručio je Kožić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovori nakon drugog kruga? Član Predsjedništva SDP-a o službenom razgovoru s Možemo!: ''Sada je svaki dogovor zapravo jalov''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo miješanje karata SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije: ''Pokazalo se da su promjene moguće. Stjepan Kožić se već prilično umorio''

Naglasio je da su nalazi državne revizije u Zagrebačkoj županiji bezuvjetni 15 godina, ali da je u posljednjih godinu dana baš od kada je Zmajlović u kampanji zaprimio niz neutemeljenih prijava. ''Neki očito smatraju da DORH služi kao PR agencija, a ne kao ozbiljna institucija'', zaključio je Kožić.

Iz Stožera koalicije Stjepana Kožića apeliraju na stanovnike Zagrebačke županije da ne nasjedaju na manipulacije SDP-ova kandidata Mihaela Zmajlovića te da, kako kažu, izađu na izbore 30. svibnja i daju podršku ''provjerenom, iskusnom i dokazanom županu Stjepanu Kožiću''.

Demanti iz PGŽ-a

Primorsko-goranska županija nije slala brošuru s mandatnim izvješćem na adrese stanovnicima županije te ovim putem demantiramo navode gospodina Stjepana Kožića, koji je u svojoj izjavi spomenuo župana Zlatka Komadinu u sklopu rasprave sa svojim protukantidatom na izborima za župana. Naime, iako je bilo u Planu nabave, župan Zlatko Komadina osobno je zabranio tiskanje i distribuiranje brošure građanima kako bi se izbjegle polemike o tome da se brošura tiska u predizborne svrhe.

Mandatno izvješće Primorsko-goranske županije tiskano je u nakladi od 200 primjeraka, što je bilo namijenjeno članovima Županijske skupštine i stručnim službama te ravnateljima županijskih institucija čiji su programi i projekti također sastavni dio Izvješća. Izvješće je objavljeno na internetskoj stranici Županije i kao takvo dostupno je svim zainteresiranim građanima, čime je ispunjena obveza informiranja javnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene