S prebrojavanjem glasova u metropoli cijelu se večer borila žestoka bitka za svaki glas. Za ulazak u drugi krug borili su se Miroslav Škoro i Jelena Pavičić Vukičević. Svoj ulazak u drugi krug vrlo je brzo, s prvom objavom rezultata, osigurao Tomislav Tomašević.

Galerija


I sat vremena nakon ponoći u Zagrebu su prebrojana sva biračka mjesta.

U drugi krug premoćno je ušao Tomislav Tomašević (Možemo!).

Osvojio je 45,15% tj. čak 147.631 glas. Osim toga sada je potpuno jasno da će se u drugom krugu sučeliti s Miroslavom Škorom.

Tomislav Tomašević u izbornoj noći održao govor VIDEO Tomašević osvojio više glasova nego Bandić na prošlim izborima. U govoru poručio: "Pobijedit ćemo a da nismo prodali dušu"

Kandidati u vodstvu prema prvim privremenim rezultatima izbora REZULTATI IZBORA Plenković: "Naš rezultat je pobjednički, kakav smo i očekivali", Grbin: "Tamo gdje nismo uspjeli - mijenjat ćemo se"

Naime, pri prebrojavanju glasova vodila se žestoka bitka za drugu poziciju u drugom krugu. Na samom kraju prednost od oko jedan posto razlike uzeo je Miroslav Škoro (Domovinski pokret) s 12,16% glasova ili 39.789 glasova, a u stopu ga je cijelu večer slijedila donedavna Bandićeva zamjenica te trenutačna v. d. gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević (MB 365 Stranka rada i solidarnosti) s 11,14% %. Ona je osvojila 36.309 glasova.

Ta se bitka zaista borila do posljednjih prebrojanih glasova. Oboje su nešto prije završnih rezultata imali obraćanje u kojem su najavili kako će konačne rezultate komentirati ujutro.

''Bez obzira na to pobijedi li Jelena, Davor ili Miro''

Drugoplasirani Miroslav Škoro rekao je kako je Domovinski pokret pokazao koji mu je potencijal.

"Mi postojimo samo godinu dana, a napravili smo ogromne rezultate. Mi smo ostvarili sve svoje ciljeve. Mi smo stranka koja je u puno gradova i općina iza sebe ostavila dvije velike stranke, to nije mala stvar", rekao je Škoro i dodao kako ih sad čeka drugi dio kampanje, u kojemu će nastaviti u uzlaznom trendu.

Miroslav Škoro rekao je kako su ih za svašta optuživali, prozivali ih gubitnicima i svakakvim nazivima, ali Domovinski pokret je pokazao da ima snagu. ''Domovinski pokret poručuje bez obzira pobjedi li Jelena, Davor ili Miro, stavit ćemo se nasuprot naletu ljevice koja želi osvojiti grad Zagreb. Politika nije jednokratna pojava i Domovinski pokret je sustavno, temeljito i postepeno gradio ovu priču'', rekao je Škoro te dodao kako će noć pokazati tko će ući u drugi krug.

''Nastavimo zajedno raditi''

Jelena Pavičić Vukičević na početku obraćanja zahvalila je biračima koji su glasali za nju te istaknula kako su, kao stranka, u protekla dva mjeseca pokazali da su relevantan faktor na zagrebačkoj političkoj sceni.

''Dopustite mi da od srca zahvalim svim našim sugrađanima koji su se danas odazvali našem pozivu i birali svoje kandidate koji će ih predstavljati'', rekla je. Zahvalila je i svim članovima Stranke rada i solidarnosti, svim volonterima i simpatizerima.

''Jedna je misao sada da dalje svi zajedno nastavimo raditi, za naš grad Zagreb i naše sugrađane'', rekla je Pavičić Vukičević, koja je najavila kako će se ujutro obratiti nakon što tijekom noći budu prebrojeni svi glasovi.

Čestitala je Tomislavu Tomaševiću na pobjedi u prvom krugu izbora.