Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne boje se drugog kruga

Optimizam u Tomaševićevu stožeru: "Jasno je da ćemo biti u poziciji formirati većinu u Skupštini"

Andrija Jarak, reporter Dnevnika Nove TV, javlja se uživo iz stožera Tomislava Tomaševića, koji uvjerljivo vodi na izborima za zagrebačkog gradonačelnika.

Tomislav Tomašević uvjerljivo vodi u utrci za mjesto zagrebačkog gradonačelnika. Andrija Jarak, reporter Dnevnika Nove TV, uživo se javio iz Tomaševićeva stožera. 

Pročitajte i ovo Boris Jokić i Sabina Tandara Knezović Nakon lokalnih izbora Analiza Borisa Jokića: "Ako se HDZ i SDP ne promijene u sljedeće tri i pol godine, očekujem za njih veliki problem" Građani Zagreba Čeka ga ozbiljan posao Novog gradonačelnika Zagreba očekuje ozbiljan posao: Građani otkrili što očekuju od Tomaševićeve vlasti

Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo!, rekla je da su izuzetno sretni zbog dosadašnjih rezultata. "Građani su pokazali da žele pravu promjenu. Svjesni smo toga da će se rezultati mijenjati tijekom večeri. Uvijek se pokaže da se oni približe onome što su pokazale izlazne ankete, ali jasno je da će naš kandidat, Tomislav Tomašević, biti budući gradonačelnik i da ćemo biti u poziciji formirati većinu u Skupštini", rekla je Benčić te dodala da zasad ankete pokazuju da će osvojiti 24 mandata u Skupštini. "To je sjajno, ali i dalje smo otvoreni za razgovore s progresivnim snagama koje nisu podržavale Bandića.

"Cilj nam je stabilna vlast u Zagrebu s kojom ćemo moći provesti promjene", kaže Benčić. Svejedno im je tko će biti u drugom krugu. "Sva su istraživanja pokazivala da Tomašević vrlo glatko pobjeđuje u drugom krugu. Tko god od ovih troje da uđe, predstavnici su klijentelističko-koruptivne hobotnice kojoj su danas građani rekli NE jednom zauvijek", smatra Benčić. 

Dodala je da će i dalje voditi isključivo pozitivnu kampanju i govoriti ljudima koji će biti prvi koraci, a koji srednjoročni i dugoročni projekti.

Komentirajući rezultat SDP-a u Zagrebu, Benčić je rekla da je činjenica kako je SDP u nekoj vrsti transformacije. "Ne želimo se miješati u unutarstranačka pitanja, ali ne želimo im neuspjeh i razgovarat ćemo s njima o podršci u Skupštini", rekla je Benčić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene