Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

"Iz dostupnih podataka nameće se zaključak da je veliki broj zaraženih u kontinentalnom dijelu Hrvatske rezultat okupljanja u noćnim klubovima, na svadbama i drugim svečanostima s velikim brojem sudionika. Smatramo da je to moguće, a i nužno ograničiti", poručuje Dobroslavić načelniku Stožera RH Davoru Božinoviću.


Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je u četvrtak prijedlog Načelniku Stožera civilne zaštite RH Davoru Božinoviću prijedlog za uvođenje strožih epidemioloških veza u cilju očuvanja turizma.

Vezani članci Hrvatski sabor Sabor hitno u dnevni red uvrstio raspravu o kaznama za nepoštivanje COVID potvrda Ilustracija Kao filmski scenarij! Imala koronu, ali ne može dobiti potvrdu zbog nevjerojatne stvari: ''Najgore od svega mi je…''

Župan je zahvalio načelniku Božinoviću i svim članovima Stožera na odličnom radu u suzbijanju pandemije koronavirusa u zemlji te istaknuo kako se mora žurno reagirati jer zemlje koje predstavljaju emitivna tržišta Hrvatsku stavljaju na restriktivne liste.

”Ovih dana svjedočimo stavljanju Hrvatske na restriktivne liste od strane nekih nama u turizmu važnih emitivnih zemalja kao što su Slovenija, Nizozemska, Finska, Norveška, Latvija, Irska, a naznake su da takvo što priprema i Njemačka… Premda je situacija u našoj županiji, a i na cijelom priobalju epidemiološki veoma dobra pretpostavljamo da su na ovakve njihove odluke utjecale brojke na razini države. Iz nama dostupnih podataka nameće se zaključak da je veliki broj zaraženih u kontinentalnom dijelu Hrvatske rezultat okupljanja u noćnim klubovima, na svadbama i drugim svečanostima s velikim brojem sudionika. Smatramo da je to moguće, a i nužno ograničiti", poručuje Dobroslavić i moli Stožer da razmotri uvođenje strožih ograničenja za takva događanja.

"Smatramo da je cijena koju bismo mogli u turizmu platiti previsoka u odnosu na odricanje koje bi pretrpjeli naši sugrađani”, napisao je župan Dobroslavić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju