Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH

Zadarska županija predlaže maske na otvorenom, zatvaranje kafića i restorana u 20 sati, zabranu prodaje alkohola tijekom noći...

Kazne za nenošenje maske - 3
Kazne za nenošenje maske - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Kazne za nenošenje maske - 3 Galerija 1/1 >>
Zadarski Stožer traži strože epidemiološke mjere za županiju.

Zbog povećanog broja zaraženih osoba u posljednjih nekoliko dana Stožer civilne zaštite Zadarske županije predložio je Stožeru civilne zaštite RH uvođenje dodatnih nužnih epidemioloških mjera.

Traže:

• obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizički razmak;

• zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 20 sati do 6 sati ujutro;

• ograničavanje rada ugostiteljskih objekata i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja pružaju ugostiteljske usluge na način da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati samo na otvorenim terasama odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a radno vrijeme može se odrediti u trajanju od 6 do 20 sati;

• radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje može se odrediti u trajanju od 8 do 20 sati, uz zabranu pružanja ugostiteljskih usluga u njihovim prostorima;

• preporuka da se vjerski obredi kad god je to moguće održavaju na otvorenom ili prenose putem radio, tv programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekte. Nalaže se svim vjerskim objektima označavanje sjedećih mjesta sukladno propisanim mjerama.

• preporuka pojačanog nadzora pridržavanja uvedenih nužnih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.

• zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za provođenje pojačanog nadzora pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.

Na području Zadarske županije 61 je novi slučaj zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umrla su dvojica muškaraca u dobi od 73 i 74 godine, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 80 uzoraka, a među zaraženima su i dva turista iz Španjolske koji izolaciju provode na području Zadra.

Pod aktivnim je nadzorom je 2 789 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 110 osoba.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene