Ustavni sud bavit će se odlukom Stožera o zatvaranju teretana.


Ustavni sud će do kraja siječnja donijeti odluku je li zatvaranje teretana imalo epidemiološko opravdanje. Potvrdio je to za Novu TV predsjednik Suda Miroslav Šeparović. 

Vezani članci Njemačka uvela novi set mjera U borbi protiv trećeg vala Njemačka uvodi novi set mjera na nacionalnoj razini: Policijski sat i zatvaranje trgovina glavni su segmenti Engleska se otvorila nakon duge karantene Nakon tri mjeseca karantene konačno se otvaraju: Smrtnost manja za 95, broj zaraženih za 90 posto

Suci će dobiti i oporbeni zahtjev da se ocijeni ustavnost zabrane prolaska iz jedne županije u drugu. Miroslav Šeparović kaže kako će i sami suci raspravljati, a hoće li pokrenuti postupak, nije želio komentirati. Oni koji su podnijeli ustavne tužbe samo žele raditi.

"Mjesec dana je prošlo od kada smo otvorili i zatvorili, a nisu nam dali objašnjenje razumno zašto su to napravili", kaže vlasnik teretane Raul Ivičić. 

"Stožer će morati objasniti na osnovu kojih je dokumenata ili razloga zatvorio teretane i zašto je za zatvaranje bilo nužno da se spriječi zaraza", kaže Miroslav Šeparović.