Koronavirus u Srbiji
Koronavirus u Srbiji Foto: Afp

U Srbiji je potvrđeno novih 309 slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je još 11 osoba.


Broj oboljelih od koronavirusa u Srbiji nastavlja rasti. U posljednja 24 sata potvrđeno je 309 novih slučajeva, a preminulo je još 11 osoba. To je najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu od početka epidemije u Srbiji, piše Telegraf.

Vezani članci Roberto Mateš kampira u šatoru ispred bolnice da bude što bliže bolesnom sinu Šimun (7) je u bolnici, ali tati Robertu ne daju da bude s njim. Tata je zato donio šator i smjestio ga kraj bolnice, a sa Šimunom se čuje voki-tokijem Epidemija koronavirusa u BiH U BiH 274 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo šest osoba, među njima i pripadnik oružanih snaga

Na najmanje dva tjedna od danas je zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom u Beogradu proglašeno izvanredno stanje. Epidemiolog dr. Predrag Kon rekao je da je u Srbiji trenutačno tjedan maksimalnog porasta broja novozaraženih. "Sljedeći tjedan možemo očekivati da ćemo, s primjenom mjera, postupno osjetiti smanjenje registriranih slučajeva", kazao je Kon.

Izvanredno stanje u petak ujutro najavili su gradonačelnik srbijanske prijestolnice Zoran Radojičić i njegov zamjenik Goran Vesić

Vlada bi danas trebala usvojiti odluke da se u petak navečer nakon 23 sata zatvaraju noćni klubovi, a kafići i restorani na splavovima uvode kazne za prekršitelje koji ne nose maske u zatvorenom prostoru.