COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1
COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno više od 1800 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a istodobno je drugi dan zaredom registriran iznimno velik broj preminulih kod kojih je ranije dijagnosticiran COVID-19.


Prema podacima koje su prikupili entitetski zavodi za javno zdravstvo te vlasti distrikta Brčko, u protekla 24 sata umrle su 92 osobe zaražene koronavirusom.

Vezani članci Koronavirus u BiH Postupno se smiruje zaraza, ali imaju velik broj umrlih: U BiH gotovo tisuću novozaraženih Policija, BiH, ilustracija Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice

U ponedjeljak su bila 93 takva smrtna slučaja, što je predstavljalo crni rekord u jednom danu od izbijanja epidemije u ožujku prošle godine.

Od ponedjeljka je u BiH nakon testiranja nešto više od pet tisuća uzoraka zaraza potvrđena kod 1867 osoba, a najveća žarišta zaraze su i dalje Sarajevo, s nešto više od 300 novozaraženih te čak 23 smrtna slučaja, i Banja Luka, u kojoj je otkriveno 245 novooboljelih, a 12 zaraženih je umrlo.

BiH i dalje ima ogromnih problema u nabavci cjepiva protiv koronavirusa te je, uz sve donacije te isporuku manje od 50 tisuća doza naručenih posredstvom mehanizma COVAX kao i oko 40 tisuća ruskog Sputnjika V, koje je za svoje stanovnike kupila Republika Srpska, do sada uspjela cijepiti manje od 100 tisuća svojih stanovnika.