Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI I S CJEPIVOM

Susjedi drugi dan zaredom bilježe ogroman broj preminulih od korone, dva su grada glavna žarišta

COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1
COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr
U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno više od 1800 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a istodobno je drugi dan zaredom registriran iznimno velik broj preminulih kod kojih je ranije dijagnosticiran COVID-19.

Prema podacima koje su prikupili entitetski zavodi za javno zdravstvo te vlasti distrikta Brčko, u protekla 24 sata umrle su 92 osobe zaražene koronavirusom.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Ilustracija Skandal u susjedstvu Iz Kine za pet milijuna eura nabavili neupotrebljive respiratore: Premijer osuđen na četiri godine zatvora

U ponedjeljak su bila 93 takva smrtna slučaja, što je predstavljalo crni rekord u jednom danu od izbijanja epidemije u ožujku prošle godine.

Od ponedjeljka je u BiH nakon testiranja nešto više od pet tisuća uzoraka zaraza potvrđena kod 1867 osoba, a najveća žarišta zaraze su i dalje Sarajevo, s nešto više od 300 novozaraženih te čak 23 smrtna slučaja, i Banja Luka, u kojoj je otkriveno 245 novooboljelih, a 12 zaraženih je umrlo.

BiH i dalje ima ogromnih problema u nabavci cjepiva protiv koronavirusa te je, uz sve donacije te isporuku manje od 50 tisuća doza naručenih posredstvom mehanizma COVAX kao i oko 40 tisuća ruskog Sputnjika V, koje je za svoje stanovnike kupila Republika Srpska, do sada uspjela cijepiti manje od 100 tisuća svojih stanovnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene