Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ignorira epidemiološke mjere

Splitski župnik opet vodi misu, no policija spriječila ulazak vjernika u crkvu: "Ovoga nije bilo ni u komunizmu!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski župnik Josip Delaš, koji se jednostavno odbija pridržavati epidemioloških mjera i danas održava misu u srkvi na Sirobuji.

Ispred crkve na splitskoj Sirobuji stoje dvojica policajaca, a nešto prije 10 sati iz crkve su se oglasila zvona prije mise koja je započela u 10 sati.

Župnik Josip Delaš, koji je proše nedjelje na Uskrs nasrnuo na novinarku Dalamatinskog portala koja je snimala njegovu misu, koja se održavala unatoč preporukama protiv i epidemiološkim mjerama na snazi, jednostavno tih se mjera ne želi pridržavati pa i danas održava redovitu nedjeljnu misu.

Pročitajte i ovo Živana Šušak Živković INCIDENT U SPLITU Napadnuta novinarka: "Osjećala sam se jadno. U tom trenutku u crkvi je bilo više desetaka ljudi"

Pročitajte i ovo Don Josip Delaš OŠTRE RIJEČI Kontroverzni svećenik iz Splita o napadu na novinarku: "Sigurno je ona sama kriva... Uključila se u te napade! Strašno je bilo, puno jugomilicajaca!"

Ispred crkve su se okupili i vjernici, točnije njih desetak, a ulaz u crkvu im ne dozvoljavaju ranije spomenuti policajci.

"Ovoga nije bilo ni u komunizmu!", riječi su okupljenih župljana koji virjeđaju policajce ispred crkve, piše Slobodna Dalmacija.

Na parkiralištu u blizini crkve su i dva komunalna redara, a policajci u civilu sve snimaju kamerama.

Župnik Delaš zapravo je još u petak najavio da će održati misu u nedjelju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene