Željko Stipić (Foto: Pixsell,Matija Habljak)
Željko Stipić (Foto: Pixsell,Matija Habljak) Foto: Pixsell,Matija Habljak

Izjava šefa HZJZ-a Krunoslava Capaka da školska godina može završiti i bez povratka učenika u škole jer e-škola ide jako dobro razljutila je sindikat Preporod, čiji je šef Željko Stipić poručio kako su na adresu školstva upućene "neshvatljive i uvredljive" izjave.


Stipić tako podsjeća kako je nakon Capakove izjave o školskoj godini bez povratka u učionice uslijedila i poruka HGK-a kako nastavu treba pokrenuti jer bi s njom krenuli i jednodnevni izleti.

Vezani članci Sanja Vištica razgovarala je s Alemkom Markotić - 3 Alemka Markotić objasnila izaziva li cjepivo protiv korone više nuspojava nego ono protiv gripe: "Tek ćemo vidjeti" Testiranje na koronavirus, ilustracija Nacionalni stožer objavio: Uvedena nova pravila na granici za one koji dolaze pomoći Banovini

"Školska godina može završiti i bez povratka učenika u škole zato što će tako odlučiti Vlada i njoj podređeni Nacionalni stožer, a ne zato što je e-škola uspjela nadomjestiti redovitu nastavu. Nastava na daljinu ne može u značajnijoj mjeri zamijeniti nastavu u učionici, ma koliko nas zagovornici digitalizacije školstva uvjeravali u suprotno. Kad već Nacionalni stožer nije našao za shodno osvrnuti se na rad više desetaka tisuća učitelja i nastavnika, prosvjetare se moglo poštedjeti od paušalnih i neutemeljenih izjava", kaže Stipić.

Ističe da apostrofiranje pokretanja turizma kraj svih dobrobiti koje donosi povratak učenika u škole "pokazuje duboko nerazumijevanje gospodarstvenika o svemu onome što se u školi događa i radi čega škola postoji".

"U situaciji kad se izgubilo toliko nastavnih dana, izdvojiti makar i jedan jedini dan za učeničko putovanje graniči sa zdravim razumom. Čak ni iz ovog zla koje nas je zadesilo pojedinci očito nisu izvukli pouku da novac ne smije biti mjera za sve u životu", poručuju iz sindikata.