Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči sjednice Vlade

Fuchs otkrio što će biti s učenicima koji neće htjeti nositi maske, odgovorio i na kritike: "Neka Divjak pročita upute kako Bog zapovijeda"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade na kojoj se treba donijeti odluka o uvjetima izvođenja nastave u vrijeme epidemije, otkrio je da će učenici i nastavnici koji će odbiti nositi maske biti u svojevrsnom "prekršaju".

Uoči sjednice Vlade na kojoj se treba donijeti odluka o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19, izjavu je dao ministar obrazovanja Radovan Fuchs

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna slijede razgovori VIDEO Ministar Fuchs otkrio hoće li zatvoriti škole zbog velikog rasta broja zaraženih: "Čak je i Izrael promijenio doktrinu" Slika nije dostupna Za niže razrede i maturante Nakon dugog zatvaranja otvorili vrtiće i škole, razmatra se cijepljenje djelatnika: "Moramo biti na oprezu"

Odgovorio je na kritike da bi se nastava na fakultetima trebala odvijati online jer je teško održati distancu u velikim grupama. 

"Ja ne znam kako bi netko išao doktoru koji bi kompletni studij medicine završio online. Mislim da to nikom nije u interesu", rekao je i dodao da ionako nitko iz Ministarstva neće hodati "okolo s metrom" te da su valjda sveučilišta odgovorna. 

Na pitanje što će biti s učenicima koji u školama odbiju nositi masku, rekao je: "Nismo propisali sankcije, nismo baš policijska država. Učenik koji odbija nositi, radi određeni prekršaj pravila koje je ravnatelj propisao. Može se zvati njegove roditelje, poslati ga doma, kao da je recimo, pošarao zid u školi".

"Učitelji koji ih odbijaju nositi, ravnatelj također ima mogućnost da im kaže da remete radnu disciplinu i ono što je on propisao da se radi. Za one koje ih iz zdravstvenih razloga ne mogu nositi postoje alternativna rješenja. Oni mogu nositi vizir, naprimjer", objasnio je ministar.

Bivša ministrica Blaženka Divjak jučer je kritizirala nove mjere za obrazovne ustanove. Fuch je odgovorio na kritike.

"Neka pročita kako Bog zapovijeda. Maloprije sam objasnio mjere oko fakulteta", rekao je. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene