Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak HALMED-a i HZJZ-a

Detalji istrage smrti 33-godišnjeg pacijenta koji je preminuo 12 dana nakon primanja cjepiva AstraZenece: "Dokumentacija je stigla, čekaju se i nalazi obdukcije"

Hrvatska agencija za lijekove istražuje prijavu sumnji na nuspojavu sa smrtnim ishodom kod 33-godišnje osobe. Osoba je preminula 12 dana nakon cijepljenja AstraZenecom.

Večeras je održan online sastanak predstavnika HALMED-a i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo sazvan zbog ovog smrtnog slučaja, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HALMED potvrdio Prvi slučaj u Hrvatskoj: Smrt mladića u ožujku povezana s cjepivom protiv COVID-a francuska - 1 Vlada promijenila strategiju Predsjednikovo upozorenje dalo rezultat: U samo jednom danu gotovo milijun stanovnika prijavilo se za cijepljenje

HALMED je ranije izvijestio kako čekaju dopunu dokumentacije vezano za ovaj slučaj, a kako je doznaje Bolšec Oblak, ta je dokumentacija stigla u poslijepodnevnim satima.

"Čekaju se i nalazi obdukcije, a kada bi se mogao donijeti neki zaključak još se ne zna. Uvjeravaju kako se ozbiljno i detaljno analizira svaki korak u postupku", izvijestila je Bolšec Oblak.

Dodaje kako je ovo 15. slučaj prijave nuspojave sa smrtnim ishodom u Hrvatskoj, a za njih šest je zatražena dodatna dokumentacija. 

Liječnici potvrđuju da ih zovu građani preplašeni zbog ovih vijesti. 

"Svi liječnici i stručnjaci s kojima sam razgovarala su jedinstveni, bilo kakva nuspojava je manji rizik od nuspojava koju može donijeti obolijevanje od koronavirusa, pogotovo kod osoba koje imaju neke rizične bolesti", zaključuje Bošec Oblak. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene