Poljska je u petak, drugi dan zaredom, prijavila najveći broj novih dnevnih slučajeva koronavirusa otkad je započela globalna pandemija, pokazuju podaci ministarstva zdravstva, a Njemačka je stavila tri španjolske regije na listu rizičnih mjesta za putovanje.


 Poljsko ministarstvo prijavilo je sedam novih smrtnih slučajeva, ukupno 1716. Od izbijanja epidemije u ožujku zaraženih je 45.688.

Vezani članci Škola u vrijeme koronavirusa Ovi ljudi će odlučiti hoće li djeca u rujnu u školske klupe, ravnatelji poručuju: ''Nema škole u kojoj učenici mogu držati distancu'' Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite Danas najveći broj novozaraženih od početka epidemije, u posljednja 24 sata 180 novooboljelih, preminula jedna osoba

Od novih 657 slučajeva, 227 ih je u Šleskoj koja se bori s izbijanjem zaraze među rudarima.

"Ne možemo isključiti da ćemo, ako se situacija pogorša, morati ograničiti širenje virusa... Pokušavamo smisliti rješenja koja neće ograničavati poslovne aktivnosti kao ranije", rekao je u četvrtak premijer Mateusz Morawiecki na konferenciji za medije.

Njemački institut za zarazne bolesti, Robert Koch (RKI), u petak je stavio tri španjolske regije, uključujući Kataloniju s glavnim gradom Barcelonom, na listu visokorizičnih područja.

Tri regije su Katalonija, Aragon i Navarre u sjevernoj Španjolskoj.

Ljetna turistička sezona izazvala je bojazan da bi turisti koji se vraćaju s destinacija na kojima se bilježi veći broj oboljelih, poput Španjolske, mogli posijati klice drugog vala zaraze.

Njemačka je u ponedjeljak najavila da će testiranje na koronavirus biti obavezno na aerodromima za sve turiste koji se vraćaju iz visokorizičnih područja.