Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija u Poljskoj

Zemlja na korak do karantene: Imaju najveći dnevni broj zaraženih do sada, korona ušla u rudnike ugljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska će možda ponovno morati uvesti karantenu za putnike iz nekih zemalja kao i neke druge mjere u svrhu zaustavljanja širenja koronavirusa, rekao je u četvrtak premijer, nakon što je zemlja prijavila najveći dnevni broj zaraženih dosad.

Poljska je prijavila manji broj slučajeva COVID-19 od nekih europskih zemalja, no proteklih dana broj novozaraženih raste. Ministarstvo zdravstva za to je okrivilo pojavu zaraze u rudnicima ugljena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna borba s koronom Brojne zemlje uvode sve jače mjere - od maski na otvorenom, zatvaranja kina i do posebnog vremena za odlazak starijih u kupovinu Slika nije dostupna Brojke ubrzano rastu U Poljskoj rekordan broj mrtvih u danu, liječnici upozoravaju: "Sve više ljudi stiže u bolnice i završava na respiratorima. To je veoma zabrinjavajuće"

Poljska je u četvrtak prijavila 515 novih slučajeva, zbog čega se ukupan broj zaraženih od početka zaraze popeo na 45.031, prema podacima ministarstva zdravstva. Zabilježeno je 1709 smrti od koronavirusa.

"Ne možemo isključiti da nećemo morati, ako se situacija pogorša, ograničiti širenje virusa. Pokušavamo smisliti rješenja koja neće ograničavati poslovne aktivnosti kao ranije", rekao je premijer Mateusz Morawiecki na konferenciji za medije.

Rekao je da će Poljska možda morati uvesti karantenu za ljude koji se vraćaju iz zemalja poput Španjolske, no da će analizirati situaciju i tek potom odlučiti hoće li djelovati.

Poljska je u svibnju počela ukidati mjere koje je uvela kako bi zaustavila širenje virusa. Novi slučajevi zaraze uglavnom su zabilježeni u dvije regije, uključujući regiju Šlesku, poznatu po rudnicima ugljena, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva Wojciech Andrusiewicz.

Andrusiewicz je također rekao privatnoj televiziji TVB24 da bi moglo doći "do većeg broja novih zaraza" u narednim danima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene