Opća bolnica Pula
Opća bolnica Pula Foto: Srecko Niketic/Pixsell

COVID bolnica u Puli ponovno je otvorena prije deset dana. Broj pacijenata i dalje raste. Djelatnicima pulske Opće bolnice divi se ravnateljica Irena Hrstić, koja je iznova apelirala na javnost da shvati ozbiljnost cijele situacije oko pandemije i pridržava se mjera zaštite.


Istarska opća bolnica ponovo se nalazi u znatnim problemima. Ravnateljica OB Pula Irena Hrstić kaže da im u bolnici mogu pomoći i građani.

''I u ovom su nam trenutku volonteri zaista potrebni. Naravno da nitko od njih neće raditi s COVID pacijentima niti nekakve medicinske poslove, ali mogu jako pomoći. Svatko tko bi mogao odvojiti par sati dnevno može nam pomoći u administrativnim poslovima, samo da se javlja na telefon, na primjer, da pomaže sestrama na drugim odjelima, da pomogne u hranjenju pacijenata koji to ne mogu sami, da pomognu pružiti informacije građanima, i tako dalje'', kazala je Hristić, prenosi Glas Istre.

Dodala je da nažalost ne mogu zaposliti dodatnu radnu snagu, ali su prisiljeni u ovom trenutku apelirati na građane koji im mogu bilo kako pomoći i imaju volje, da im se jave. ''Mladi, umirovljenici u dobroj fizičkoj kondiciji, nezaposleni, bilo tko tko ima volje i vremena, u ovom nam trenutku zaista može pomoći, rekla je Hrstić.

Istaknula je kako bi posebno pozvala sve ljubitelje teorija zavjere koji i dalje misle da je COVID izmišljena bolest ili samo malo jača prehlada.

''Neka dođu slobodno volontirati kao ispomoć za nezdravstvene usluge na COVID lokaciji. Svi drugi koji ne mogu volontirati, neka nam pomognu vlastitom odgovornošću, poštivanjem svim trenutnih epidemioloških mjera, vlastitom iskrenošću, ali i cijepljenjem. Možda novi sojevi i uspiju probiti zaštitu koju bi trebala pružiti cjepiva, ali definitivno će smanjiti posljedice zaraze i smrtnost, a samim time će se i rasteretiti bolnički sustav'', zaključila je Hrstić.

Opća bolnica Pula Stravično iskustvo Puljanina u borbi s koronom: "Boljelo me cijelo tijelo, niti jedna tableta nije mi pomogla s bolovima. Sve su bile najjače koje sam dobio"

Liječnici, ilustracija Post COVID sindrom postaje sve ozbiljniji zdravstveni problem, liječnica upozorava koje posljedice pacijentima mogu ostati i do kraja života

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se javiti u tajništvo Opće bolnice Pula u toku radnog vremena na brojeve telefona centrale (052) 376 000 i (052) 376 500 ili na e-mail obpula@obpula.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju