Obavijesti Video Pretražite Navigacija
relaksacija iza rešetaka

Prva faza popuštanja mjera: Objavljeno čega se moraju pridržavati zatvorenici i oni koji ih žele posjetiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponedjeljka, 25. svibnja, započinje se s prvom fazom ublažavanja mjera.

Prema novim pravilima koja vrijede od ponedjeljka, sve osobe koje žele posjetiti zatvorenike u kaznena tijela mogu pristupiti samo sa zaštitnom opremom (maska i rukavice).

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Dobre vijesti za Hrvatsku Merkel prelomila, svi mogu na godišnji odmor neovisno o cjepivu: "Opadanje incidencije predstavlja slobodu za sve ljude"

Broj posjetitelja zatvorenika ograničen je na maksimalno dvije odrasle osobe. Broj posjetitelja za zatvorenike koji su roditelji ograničen je na maksimalno četiri osobe (dvije odrasle osobe i dva djeteta).

Na ulazu u prostore kaznenog tijela će se svim posjetiteljima mjeriti tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerima.

Posjetitelji su prilikom boravka u kaznenom tijelu dužni koristiti zaštitnu opremu (maske, rukavice), kao i sredstva za dezinfekciju ruku i obuće koja će se nalaziti na ulasku u prostorije za posjete.

Tijekom realizacije posjeta nije dozvoljeno ostvarivanje tjelesnih kontakata između zatvorenika i njegovih posjetitelja.

Dezinfekcija prostorija za posjete obavezno će se provoditi između dvije grupe posjetitelja.

Funkcionalni radovi u kaznenim tijelima mogu se izvoditi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje su od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo propisane za obavljanje tih aktivnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene