Ilustracija, pravosudni policajac u splitskom zatvoru
Ilustracija, pravosudni policajac u splitskom zatvoru Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

Od ponedjeljka, 25. svibnja, započinje se s prvom fazom ublažavanja mjera.


Prema novim pravilima koja vrijede od ponedjeljka, sve osobe koje žele posjetiti zatvorenike u kaznena tijela mogu pristupiti samo sa zaštitnom opremom (maska i rukavice).

Vezani članci Plenković se odbio rukovati s Milanovićem zbog koronavirusa Milanović pružio ruku Plenkoviću, on ustuknuo, pogledajte kako su se na kraju pozdravili: "Ti kažeš da je karijes..." Kleon Papadimitriou od Škotske do Grčke stigao biciklom Nevjerojatan pothvat: Nakon što su otkazani svi letovi, mladić sjeo na bicikl i 48 dana pedalirao kako bi se iz Škotske vratio kući

Broj posjetitelja zatvorenika ograničen je na maksimalno dvije odrasle osobe. Broj posjetitelja za zatvorenike koji su roditelji ograničen je na maksimalno četiri osobe (dvije odrasle osobe i dva djeteta).

Na ulazu u prostore kaznenog tijela će se svim posjetiteljima mjeriti tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerima.

Posjetitelji su prilikom boravka u kaznenom tijelu dužni koristiti zaštitnu opremu (maske, rukavice), kao i sredstva za dezinfekciju ruku i obuće koja će se nalaziti na ulasku u prostorije za posjete.

Tijekom realizacije posjeta nije dozvoljeno ostvarivanje tjelesnih kontakata između zatvorenika i njegovih posjetitelja.

Dezinfekcija prostorija za posjete obavezno će se provoditi između dvije grupe posjetitelja.

Funkcionalni radovi u kaznenim tijelima mogu se izvoditi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje su od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo propisane za obavljanje tih aktivnosti.