Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPREZNO S POPUŠTANJEM MJERA

Čelnik liječničke komore o cjepivu i nagradama za medicinare: ''Ako vam kažem da se nagrada svodi na 4 do 5 kuna po satu, mislim da se odgovor nameće sam po sebi''

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore rekao je da bi se Europska unija trebala izboriti da njezini građani dobiju dostatne količine cjepiva u borbi protiv koronavirusa. Također se osvrnuo da je ideja nagrada za liječnike dobra, ali provedba se nije pokazala sjajnom.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore, Krešimir Luetić, komentirao je trenutnu situaciju sa smanjenom isporukom cjepiva protiv koronavirusa, najavu Stožera da će do ljeta cijepiti 50 posto stanovništva, kao i nagrade koje liječnici dobivaju za svoj rad u vrijeme pandemije.

''Svakako smo zabrinuti ovom informacijom da se dogodila odgoda isporuke cjepiva Pfizera i Moderne. Ne samo liječnici nego i svi zdravstveni radnici nisu još procijepljeni prvom dozom, a brojni čekaju drugu dozu. Sa zabrinutošću promatramo što će se dogoditi. Vjerujemo da će Europska unija u cjelini pokazati snagu i osigurati isporuku cjepiva'', rekao je Luetić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAGRADA ZA TRUD Liječnika razljutio COVID dodatak pa poslao oštru poruku: "Volio bih vratiti tu lovu na račun Vlade, ako netko zna neka proslijedi IBAN"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZASAD NEMA RIZIKA U Švedskoj oko tisuću ljudi primilo Modernino cjepivo koje nije bilo ispravno skladišteno

Vjeruje da će se Europska unija izboriti za svoje građane te da snažnije države neće prve doći do velikih količina cjepiva.

''Sad je trenutak da Europska unija pokaže snagu i osigura cjepivo za svoje građane'', izjavio je te dodao da nadu ulijeva moguće odobrenje cjepiva tvrtke AstraZeneca, koja je navodno već osigurala velike količine cjepiva.

Osvrnuo se i na izjavu Stožera da će do ljeta cijepiti 50 posto populacije u Hrvatskoj te govori da još uvijek ima vremena i da se zaista sa dovoljnim dozama može cijepiti značajan dio građana. Također, rekao je da ideja nagrađivanja liječnika nije loša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČEKA SE ODOBRENJE Sada i oni: Iz AstraZenece obavijestili Europsku uniju da će i oni kasniti s isporukom cjepiva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRELIMINARNO ISPITIVANJE Britanski premijer Johnson poslao zabrinjavajuće upozorenje: "Novi soj koronavirusa mogao bi biti još smrtonosniji"

''Sama ideja nagrađivanja liječnika nije loša, ali ako vam kažem da se nagrada svodi na četiri do pet kuna neto po satu, odrađenom neposredno s COVID bolesnikom, mislim da se odgovor, je li to odgovarajuća nagrada, nameće sam po sebi'', rekao je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene