Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi upozorio je u petak kako zaposleni u zdravstvenom sustavu koji rade s COVID pozitivnim pacijentima nisu dobili 10 posto veću plaću, kao nagradu prema odluci Vlade.


"Ovih dana radnici u sustavu zdravstva primili su svoje zarađene plaće, ali, gle čuda, u njima dodaci za rad s pacijentima koji boluju od bolesti COVID-19, iznose od 5,26 kn, 41,15 kn; 33,45 i tako redom skoro do 150 kuna", navodi u priopćenju predsjednik sindikata Stjepan Topolnjak.

Vezani članci Udruga Sjena u Saboru Udruga Sjena iznenađena Plenkovićevom najavom: "Što se dogodilo preko vikenda?" Ilustracija Stožer objavio nove tjedne brojke zaraženih: Preminulo 19 osoba

"Ispada da je osnovna plaća radnika u sustavu zdravstva od 50 kuna, pa do 1500 kuna!? Ovo je stvarno sramotno! Najgore je to što je sve isplaćeno u skladu s uputama koje je Ministarstvo zdravstva dostavilo ravnateljima ustanova 21. prosinca 2020. godine. "

Ističe i kako se ta odluka odnosi samo na radnike u sustavu socijalne skrbi koji rade u ustanovama u vlasništvu države te pita što je s radnicima koji rade u domovima čiji su vlasnici gradovi ili županije.

"Svi oni primaju plaću iz državnog proračuna pa bi isto tako trebali iz državnog proračuna primiti i famoznu naknadu od 10 posto na osnovnu plaću iz proračuna. Ali ne, sada se političari loptaju s tim radnicima tko bi trebao poštovati Odluku Vlade i isplatiti im navedenu naknadu. Da nije žalosno, bilo bi smiješno" ocjenjuje Topolnjak.

"Najžalosnije je u ovoj grotesknoj Odluci to što se radnicima u sustavu zdravstva i socijalne skrbi mjeri rad s pacijentima ili korisnicima koji boluju od COVID-19 u satima ili minutama, kako bi im se mogla isplatiti što mizernija naknada", dodaje se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju