Liječnik koji je radio s COVID pacijentima požalio se na iznos nagrade koji je dobio od države.


COVID dodatak za zdravstvene djelatnike razljutio je mnoge liječnike. Nerijetke su pritužbe na sramotno mali iznos nagrade. Ljutiti zdravstveni djelatnik koji je želio ostati anoniman na svojem je Facebook profilu napisao kako je za svoj rad u prosincu i dijelu siječnja dobio 194 kune. 

Njegov status prenosimo u cijelosti: 

"Dragi ljudi pozor!! Stigla je i ta velika nagrada za rad s covid pacijentima! Vjerovali ili ne, 194kn!!!!! Sva sreća da sam počeo trčati na posao i da si mogu s ovih 194kn platiti put do aerodroma taxijem do neke zemlje koja cijeni svoje zdravstveno osoblje.

Ajmo kolege koliko ste vi dobili 'dodatak' i nagradu za višesatni dnevni rad u skafanderu 🙂 ❤️

Bogu hvala da sam ja 'zlatni dečko' naučio volontirat, pa nije bed:) volio bi vratiti tu lovu na račun Vlade RH, ako netko zna nek proslijedi IBAN", napisao je liječnik.

 

Na sramotno male naknade nedavno su ukazali i iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi. "Ovih dana radnici u sustavu zdravstva primili su svoje zarađene plaće, ali, gle čuda, u njima dodaci za rad s pacijentima koji boluju od bolesti COVID-19, iznose od 5,26 kn, 41,15 kn; 33,45 i tako redom skoro do 150 kuna", navodi u priopćenju predsjednik sindikata Stjepan Topolnjak

"Najžalosnije je u ovoj grotesknoj Odluci to što se radnicima u sustavu zdravstva i socijalne skrbi mjeri rad s pacijentima ili korisnicima koji boluju od COVID-19 u satima ili minutama, kako bi im se mogla isplatiti što mizernija naknada", dodaje se u tom priopćenju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju