Restoran, ilustracija
Restoran, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

U tijeku je sastanak na kojem se dogovaraju uvjeti ublažavanja mjera od 1. lipnja. Postojeći set mjera prestaje vrijediti s krajem mjeseca svibnja.


Eskperimentalni tulum i svadba prošli su dobro jer nitko od sudionika nije pozitivan na koronavirus, a čelni ljudi Nacionalnog stožera ovih dana govore o povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

O mogućemo popuštanju mjera DNEVNIK.hr je upitao Krunoslava Capaka, ravnatelja HZJZ-a, no nije nam mogao dati odgovor jer je upravo na sastanku na kojem se o tome raspravlja.

Vili Beroš U Hrvatskoj danas 518 novih slučajeva, 27 osoba preminulo. Beroš: "Mjere ćemo prilagoditi aktualnom trenutku, da se što više aktivnosti dopusti"

Prema neslužbenim informacijama prvo bi se mogli otvoriti restorani, a mogle bi krenuti i svadbe do 100 gostiju koji bi morali imati negativan test, biti cijepljeni ili su već preboljeli COVID, piše Jutarnji.

Krunoslav Capak jučer je govorio o rezultatima pilot-projekta svadbe i zabave te rekao kako su svi sudionici domjenka i svadbe negativni na koronavirus.

Vjenčanje, ilustracija Nema lažne mlade, ali su tu zato bend, DJ, ples, hrana... Otkrivamo kako će izgledati pokusni domjenak i svadba i tko će biti uzvanici

"Rezultati pilot-projekta poslovni event 86 cijepljenih osoba i 32 osoba cijepljenih na licu mjesta, svi su negativni. Drugi pilot-projekt je svadba na kojoj je 25 osoba bilo cijepljeno s dvije doze, 27 preboljelih i 58 s negativnim testom. Oni su jučer testirani i nemamo nijedan pozitivan rezultat", kazao je Capak i dodao da je ovo je dokaz da se mogu organizirati takvi događaji s cijepljenim, preboljelim ili testiranim osobama.

"Ovo je dokaz da smo blizu stare normale", naglasio je Capak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju