Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

povoljnija situacija

U tijeku sastanak o popuštanju mjera: Hoće li se od 1. lipnja dopustiti svadbe sa 100 gostiju, ali pod posebnim uvjetima?

Restoran, ilustracija
Restoran, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
U tijeku je sastanak na kojem se dogovaraju uvjeti ublažavanja mjera od 1. lipnja. Postojeći set mjera prestaje vrijediti s krajem mjeseca svibnja.

Eskperimentalni tulum i svadba prošli su dobro jer nitko od sudionika nije pozitivan na koronavirus, a čelni ljudi Nacionalnog stožera ovih dana govore o povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

O mogućemo popuštanju mjera DNEVNIK.hr je upitao Krunoslava Capaka, ravnatelja HZJZ-a, no nije nam mogao dati odgovor jer je upravo na sastanku na kojem se o tome raspravlja.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Hrvatska iz minute u minutu U Hrvatskoj danas 518 novih slučajeva, 27 osoba preminulo. Beroš: "Mjere ćemo prilagoditi aktualnom trenutku, da se što više aktivnosti dopusti"

Prema neslužbenim informacijama prvo bi se mogli otvoriti restorani, a mogle bi krenuti i svadbe do 100 gostiju koji bi morali imati negativan test, biti cijepljeni ili su već preboljeli COVID, piše Jutarnji.

Krunoslav Capak jučer je govorio o rezultatima pilot-projekta svadbe i zabave te rekao kako su svi sudionici domjenka i svadbe negativni na koronavirus.

Pročitajte i ovo Vjenčanje, ilustracija KORAK PREMA NORMALNOM Nema lažne mlade, ali su tu zato bend, DJ, ples, hrana... Otkrivamo kako će izgledati pokusni domjenak i svadba i tko će biti uzvanici

"Rezultati pilot-projekta poslovni event 86 cijepljenih osoba i 32 osoba cijepljenih na licu mjesta, svi su negativni. Drugi pilot-projekt je svadba na kojoj je 25 osoba bilo cijepljeno s dvije doze, 27 preboljelih i 58 s negativnim testom. Oni su jučer testirani i nemamo nijedan pozitivan rezultat", kazao je Capak i dodao da je ovo je dokaz da se mogu organizirati takvi događaji s cijepljenim, preboljelim ili testiranim osobama.

"Ovo je dokaz da smo blizu stare normale", naglasio je Capak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene