Granični prijelaz, ilustracija
Granični prijelaz, ilustracija Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i BiH, zatvoreni 2. travnja, ponovo se otvaraju u četvrtak 15. listopada, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova.


Dvadeset prijelaza između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske privremeno je bilo zatvoreno zbog sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19 te se, na inicijativu Republike Hrvatske, ponovo otvaraju za pogranični promet zbog početka nove školske godine i potrebe obavljanja gospodarskih i poljoprivrednih aktivnosti u pograničnim područjima obiju država.

Vezani članci Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup" Cijepljenje Sputnjikom, ilustracija Hrvati se za rusko cjepivo upisuju u BiH: "Iz Hrvatske ste? Ma daaa, možete se predbilježiti"

Ponovno otvoreni granični prijelazi za pogranični promet su Svilaj, Gejkovac, Pašin Potok, Bogovolja, Kordunski Ljeskovac, Lička Kaldrma, Bili Brig, Aržano Pazar, Dvorine, Cera, Jovića Most, Sebišina, Slivno, Podprolog, Unka, Vukov Klanac, Imotica, Slano, Hrvatska Dubica, te Gabela Polje.