Za kretanje među županijama građanima su od danas potrebne propusnice. Policija od ponoći na granicama županija provjerava imaju li građani važeće propusnice, a one koji nemaju – ne puštaju dalje.

Galerija +0 Policija na punktovima diljem Hrvatske provjerava propusnice

Bez propusnice se od ponoći ne može napustiti mjesto prebivališta ili boravišta bez opravdanog razloga. Odluka o zabrani kretanja stupila je na snagu, a na 200 punktova diljem zemlje policija provjerava imaju li svi koji žele otići u drugu županiju propusnicu. One koji ju nemaju – vraćaju kući.

Pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić u emisiji U mreži Prvog otkrio da je policija jutros do 7 sata 20 ljudi vratila odakle su došli jer nisu imali propusnice. ''Zatečene su i dvije osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije'', rekao je.

Ilustracija Tko sve može dobiti propusnicu - trebaju li djeci, može li za pogreb, posjet...? Odgovori na najčešća pitanja o papiru koji kretanje znači

Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, otkrio je da su dosad pristigle 92 tisuće zahtjeva za propusnicom, od čega ih je 38.500 odobreno, 33.500 odbijeno, a još 20.000 ih se obrađuje.

Odluka o zabrani kretanja na snazi će biti do 8. siječnja, a iz policije su građanima poručili da se suzdrže od traženja alternativnih prolaza u druge županije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju