Virus, ilustracija
Virus, ilustracija Foto: Getty Images

Peking je u srijedu objavio da FBI potkopava svoj kredibilitet nakon što je njegov direktor Christopher Wray izjavio kako je "vrlo vjerojatno" da je porijeklo pandemije covida-19 zapravo posljedica potencijalne laboratorijske nezgode koja se dogodila u kineskome gradu Wuhanu.


Izjava Christophera Wraya o izvoru covida koju je dao u utorak za Fox News uslijedila je dva dana nakon što je američko ministarstvo energetike iznijelo sličan stav.

Vezani članci Ilustracija Pojavile se nove informacije o porijeklu korone, WHO-a traži od Kine da ih objavi Ilustracija Broj umrlih i zaraženih koronom u blagom porastu: Stiglo je novo tjedno izvješće

FBI "iznosi teoriju o laboratorijskom curenju virusa, ali njome ni na koji način ne može diskreditirati Kinu, već samo dodatno potkopati vlastiti kredibilitet", rekla je Mao Ning, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova.

"S obzirom na laži, obmane i bezbrojna nedjela koja su počinile američke obavještajne službe, njihovi zaključci nemaju apsolutno nikakvu vjerodostojnost”, istaknula je na redovitom brifingu za novinare.

Prema neimenovanim izvorima na koje se pozivaju Wall Street Journal, New York Times i CNN, novi podaci obavještajne službe mogli bi ići u prilog analizi ministarstva energetike i hipotezi o curenju virusa iz laboratorija. Ostale američke vladine agencije donijele su različite zaključke u odnosu na FBI, s različitim stupnjem povjerenja u svoje nalaze. Američke službe sada su još više međusobno podijeljene, a neki vjeruju da se covid proširio prirodnim prijenosom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju