Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTVRDILI IZ HZJZ-a

Objavljeno na kojim će se lokacijama uvesti brzi testovi za koronu, ukinuto online naručivanje za testiranje na Velesajmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš za DNEVNIK.hr potvrdila je kako će brzi testovi prvo ići na najfrekventnije lokacije za drive-in testiranje te objasnila zašto je ukinuto online naručivanje za testiranje na Velesajmu.

Brzi antigenski testovi za koronavirus trebali bi, kako se planira, biti od utorka dostupni u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran. Milhaljević" i HZJZ-u, rekla je za DNEVNIK.hr Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja HZJZ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija SITUACIJA SE POMNO PRATI Nekoliko zemalja uvelo obvezno testiranje putnika iz Kine: Iz HZJZ-a otkrili sprema li Hrvatska istu mjeru Koronavirus u Kini Niz optužbi Prestaju objavljivati dnevne informacije o koronavirusu: Ljudi sumnjaju u točnost podataka

Ti će se testovi prvo uvesti na najfrekventnijim lokacijama za drive-in testiranje, u koje ulazi i NZJZ "Dr. Andrija Štampar", a njima će se testirati osobe koje imaju izražene simptome. Nakon implementacije na tim lokacijama, plan je proširiti njihovu dostupnost i na ostale lokacije za testiranje u Zagrebu te u drugim županijama. 

Za testiranje na Zagrebačkom velesajmu ukinuto je online naručivanje, kazala je Bubaš, i to zato što je postojeći sustav jako dobar te nema potrebe da se građani naručuju na dva načina. Nadalje, dobili su i neke pritužbe kako su starije osobe imale poteškoća zbog online naručivanja te su na taj način i njima htjeli izaći ususret.

Brzi testovi moći će se raditi preko uputnice, a nakon formiranja cijene moći će ih se napraviti i bez uputnice, uz plaćanje.

Naglasila je i kako nema potrebe za navalom građana na ove najveće lokacije za testiranje jer i Grad ima svoje punktove za testiranje na kojima uglavnom uopće nema gužve.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene