Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gdje smo s platformom

Obiteljski liječnici prozivke ministra nazivaju lakrdijom i preporučuju da se aplikacija Cijepise preimenuje u Necijepise

Aktualno Galerija +0 Dino Goleš Galerija 1/1 >>
Treba li nam platforma - s pravom se pitaju mnogi građani, nakon niza priopćenja i demantija koje se je Ministarstvo danas slalo i pokušalo razjasniti nejasnoće oko njene funkcionalnosti. Trenutnu situaciju analizirao je reporter Dino Goleš.

"Negdje oko 45 tisuća cijepilo se putem platforme Cijepise, no primjerice Međimurska županija koja ima svoju, županijsku platformu, na koju se ministar Vili Beroš danas u svom priopćenju obrušio - cijepila je preko nje sama upola toliko.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', poručio je kako je odustao od aplikacije zbog njezinih silnih grešaka. Primjerice, pozivi na cijepljenje stižu prekasno ili poruke završavaju u e-pošti, s reklamama za cipele ili mobitele.

Obiteljski liječnici, današnje prozivke ministra nazivaju lakrdijom. Poručuju mu - da nije njih i županijskih stožera nitko ne bi bio cijepljen te Beroša pozivaju da preuzme odgovornost.

Grešaka na terenu bilo je i danas. Nekoliko desetaka građana pozvano je putem aplikacije iz Zagreba u Zaprešić, iako su bili mlađi od 65 godina, a Zagrebačka županija još nije krenula s tom fazom cijepljenja.

Ministarstvo zdravstva stalno šalje priopćenja. U protekla tri, četiri sata stiglo je njih četiri. U posljednjem poručuju kako građani ne moraju biti zabrinuti i ne moraju odustati od aplikacije i ponovno se prijavljivati kod svojih obiteljskih liječnika jer sada, kažu, sve funkcionira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još rade na poboljšanju Nejasnoće oko platforme Cijepi se: U Ministarstvu priznaju da sustav ima manjkavosti, a dio krivnje prebacili na obiteljske liječnike

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROPAST PLATFORME Ravnatelj Štampara objašnjava zašto ni Zagreb ne koristi platformu Cijepise: "Moramo koristiti ono što radi besprijekorno i zato koristimo CEZIH"

Međutim, brojne udruge liječnika kao i organizatori cijepljenja po županijama sve demantije i priopćenja iz Ministarstva zdravstva gledaju s podsmijehom i preporučuju da se aplikacija 'Cijepise' preimenuje u 'Necijepise', zaključuje Goleš.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene