Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za sukob interesa

Nakon gostovanja u Dnevniku Nove TV Đikić opet opleo po Primorcu: "Trebali biste vratiti 246 kuna svakome koga ste antigenski testirali"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenik Ivan Đikić još je jednom prozvao Dragana Primorca da pojasni je li u sukobu interesu zbog prodaje antigenskih testova i članstva u vladinom Znanstvenom savjetu. Priopćenje je poslao nedugo nakon gostovanja Dragana Primorca u Dnevniku Nove TV gdje je Primorac poručio kako ne može biti u sukobu interesa jer ne posluje s državom.

"U bolnici Sveta Katarina naplaćujete antigenska testiranja 350 kuna po testu, među najvišim cijenama u RH. HZJZ je definirao cijenu kompletnog antigenskog testa na 104 kune u Hrvatskoj (nabavna cijena testa oko 45 kuna , dodatni troškovi oko 60 kuna).

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Zbog čega Vaša bolnica naplaćuje tih dodatnih 246 kuna? Je li to dio profita ili su neki drugi troškovi?", pita Đikić. 

Primorca je prozvao da razmotri prijedlog kojeg je, kako kaže, načelno podržao i ministar zdravstva Vili Beroš.

"U ovim teškim ekonomskim trenucima bilo bi poželjno da svi privatnici koji su naplaćivali previsoke marže na antigenskim testovima (s cijenom iznad 104 kune) taj višak vrate gradanima. U slučaju Vaše bolnice trebali biste vratiti 246 kuna razlike svakoj osobi koju ste testirali antigenskim testom.

To bi bila gesta koja pokazuje Vašu predanost, kao i predanost drugih privatnika, prema današnjim potrebama građana Hrvatske, a ne prvenstveno prema zaradi. Jer svi skupa smo u jednoj od najvećih zdravstvenih i ekonomskih kriza u RH", zaključuje Đikić.

Primorac je pak večeras, gostujući u Dnevniku Nove TV poručio kako ne posluje s državom te stoga ne može ni biti u sukobu interesa. Đikića je prozvao da koristi svaki trenutak za osobnu promociju te svojim agresivnim nastupima stvara animozitet. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene