Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je upad antimaskera u školu u Krapinskim Toplicama.

Galerija


"Nemam ništa protiv toga da svatko ima svoje uvjerenje, hoće nosit maske, neće nosit maske, kod kuće, u dvorištu mogu ih spaljivati, mogu i gas masku... Ali te svinjarije neće raditi po školama! Ne možemo i nećemo dozvoliti kao država da djeca koja idu u školu budu ugrožena od skpina ljudi koji nasilno provaljuju uškole i ostavljaju traumu djeci i zaposlenicima", poručio je ministar.

Dodao je da u ovom slučaju nitko nije zakazao.

"Išlo se zdravorazumski valjda uvjeravati jednog roditelja da dijete do svog razreda mora staviti masku na lice. Ne znam da li taj roditelj u nekoh trgovini trči bez maske u dućanu. Socijalna služba zna za tu osobu, prijavljen je i ostalom dijelu sustava. Svako dijete mora ići u osnovnu školu, svaki roditelj koji ne pušta dijete u školu podliježe sankcijama".

Kazao je da treba pojačati represivne mjere prema onima koji upadaju nasilno u školska dvorišta ili nasilno upadaju u škole. "Ne mislim da ih treba tući, nego zakonski prijaviti i sankcionirati kako je moguće. Prosvjetni radnici su službene osobe i ovakav upad u škole može se okvalificirati kao da je netko upao u policijsku stanicu", rekao je.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju