Nakon video sastanka premijera sa županima - stižu strože mjere. Što su župani tražili od Andreja Plenkovića za Dnevnik Nove TV otkrio je međimurski župan Matija Posavec.

Galerija Matija Posavec Tomislav Novinščak Domagoj Mikić u Čakovcu +0 Matija Posavec

Međimurski župan Matija Posavec otkrio je da na sastanku župana s premijerom Andrejem Plenkovićem nije tražio strože mjere za Međimursku županiju.

''Zato jer su mjere koje je Nacionalni stožer donio prije nekoliko dana kod nas na snazi već 10 dana, a neke čak i dulje, i one bi trebale kroz koji dan dati rezultate'', rekao je Posavec.

Poručuje da ''od sutra novo normalno neće biti ništa drugačije nego što je danas''.

Nema zatvaranja kafića

Otkrio je da Međimurska županija neće tražiti zatvaranja ugostiteljskih objekata.

''Jer ako biste nešto tražili onda morate imati rješenje kako obeštetiti radnike koji bi eventualno ostali bez posla, kako obeštetiti te poduzetnike koji moraju osigurati plaću. Prema tome, to u ovom trenutku nije na stolu'', otkrio je župan.

Dodao je da od Stožera očekuju prijedlog svojih mjera i da one budu strože nego što su sada.

''Jedino strože od ovoga što Hrvatska sada ima je prelazak srednjih škola na model C i eventualno možda obustava nekih gospodarskih djelatnosti'', kazao je Matija Posavec.

Na pitanje strahuju li u Međimurskoj županiji od proboja virusa iz susjedne županije, Posavec je odgovorio da prate epidemiološku situaciju i u Sloveniji i susjednim županijama. ''Ljudi dnevno emigriraju, idu na posao ili prirode života, tako da to jednostavno ne možete spriječiti. Odgovornost svakog čovjeka je najbolji lijek protiv pandemije koronavirusa'', zaključio je.

Spreman tercijarni centar za oboljele

Inače, čakovečki hotel Park trebao bi primati pacijente s međimurskog područja koji imaju lakše simptome u slučaju da u bolnica ostane bez kreveta.

Ispred svake sobe nalazi se medicinska oprema, a svaki pacijent pored sebe će imati zvonce kojim će moći pozvati medicinsku sestru. Sobe su opremljene stalcima za infuziju, tlakomjerima, zaštitnom opremom, uređajima za mjerenje razine kisika u krvi i svom drugom potrebnom opremom.

Zoran Milanović Milanović: "Ako treba cijepit ću se prvi, mislim da bi se svi trebali cijepiti. Sutra se zatvaraju lokali, to je trebalo i ranije"

Ravnatelj čakovečke bolnice doc. dr. sc. Tomislav Novinščak poručio je da je hotel spreman za prihvat pacijenata, no nada se da do toga neće doći.

Otkrio je da je trenutačno u bolnici popunjen 91 krevet od ukupno 130 mjesta. U hotelu, koji je smješten u neposrednoj blizini bolnice, osigurano je dodatnih 70 kreveta za oboljele.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju