Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Nakon što je u subotu u općini Orebić zabilježen najveći broj zaraženih od koronavirusa od početka pandemije, tamošnji Stožer Civilne zaštite apelirao je na oboljele mještane da prijavljuju bliske kontakte, što se, po procjeni orebićkog stožera, trenutno ne radi.


U subotu je u Orebiću zabilježeno 13 novih slučajeva, a iz orebićkog stožera istaknuli su kako je u samoizolaciji 35 osoba, od kojih 22 zaražene.

Vezani članci Zid: Nove, strože mjere Stožera - 1 Sve o novim strožim mjerama: Što se mijenja kako bi se spasila turistička sezona Testiranje na koronavirus u Šibeniku - 1 Jedna dalmatinska županija i dalje muku muči sa sve većim brojem zaraženih, ali u drugoj konačno bilježe malo značajniji pad brojeva

Procjenjuju da bi taj broj mogao biti puno veći.

"Oboljeli ne prijavljuju svoje bliske kontakte. Dok se god skrivaju bliski kontakti, broj oboljelih, da ne kažemo umrlih, će rasti. Apeliramo na oboljele osobe da prijave sve svoje bliske kontakte svome liječniku. Ostanimo u izolaciji i na taj način spriječimo širenje covida-19", upozorili su iz orebićkog Stožera Civilne zaštite.

U Orebiću je u utorak i četvrtak zabilježeno po pet slučajeva zaraze, dok ih je u subotu bilo 13. U nedjelju u Orebiću nije bilo novozaraženih.