Skijalište, ilustracija
Skijalište, ilustracija Foto: Afp

Austrijski kancelar rekao je da će turisti moći skijati, posjećivati restorane i kulturne događaje, ali da se partijanja nakon zatvaranja skijaških staza neće odvijati.


Turistima koji u Austriju dolaze radi zimskih sportova neće se dopustiti zabava tijekom nadolazeće snježne sezone kako bi se spriječio prijenos COVID-19 i spasila vitalna turistička industrija, objavila je vlada u četvrtak.

Vezani članci Život u epidemiji koronavirusa u Irskoj, ilustracija Uveli najstrože mjere u Europi, rezultati vidljivi već nakon sedam dana: Zabilježili najniži broj novih slučajeva u posljednja tri tjedna Miroslav Škoro Miroslav Škoro pozitivan na koronavirus: "Razvio sam blage simptome, hvala svima na brizi"

Austrijske tvrtke i političare proteklih je dana uznemirila činjenica da sve više europskih zemalja upozorava na putovanja u Beč, ali i u austrijske alpske regije zbog sve većeg broja zaraza.

Kancelar Sebastian Kurz rekao je da će turisti tijekom sezone moći skijati, jesti u restoranima i prisustvovati kulturnim događajima.

"Ali apres ski, kao što znamo, neće biti moguć", dodao je misleći na partijanje na skijalištima koje obično počinje popodne nakon zatvaranja skijaških staza.

Otvoreni i zatvoreni barovi smiju posluživati ​​hranu i piće samo za goste koji sjede. Uz to, u austrijskim planinskim područjima restorani i barovi zatvarat će se u 22 sata.

Industrija turizma i razonode čini 15 posto austrijske gospodarske proizvodnje.

Vlada je kritizirana zbog ponašanja u prethodnoj skijaškoj sezoni, kada su stotine turista iz cijele Europe zaražene na popularnom skijalištu Ischgl.

Odvjetnik potrošača digao je u utorak tužbu protiv vlade u ime troje zaraženih posjetitelja Ischgla i u ime obitelji pacijenta s COVID-19 koji je umro.