Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraženo još 379 osoba

Nacionalni stožer objavio: Uvedena nova pravila na granici za one koji dolaze pomoći Banovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je zabilježeno 379 novih slučajeva zaraze, a preminulo je 28 osoba

* U Hrvatskoj u nedjelju 379 nova slučaja zaraze koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Preminulo je 28 osoba

U nastavku pratite događaje iz minute u minutu: 

20:45 Nacionalni stožer objavio je dodatno pojašnjenje za osobe koje putuju u Republiku u Republiku Hrvatsku zbog humanitarnih razloga povezanih uz pomoć područjima pogođenim potresom.

Oni neovisno o državljanstvu i području s kojeg dolaze mogu ući u Republiku Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i bez potrebe predočenja negativnog nalaza PCR testa na SARS-CoV-2 niti im se određuje mjera samoizolacije prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku.

Za sve ostale vrijede mjere ograničenja prelaska granice, koje su na snazi do 31. siječnja.

14:52 Na potresom pogođenom području u Sisačko-moslavačkoj županiji do 17. siječnja cijepljeno je 4.757 osoba.

Osim građana kojima je potres pogoršao životne uvjete, ondje su cijepljeni pripadnici žurnih službi i volonteri koji su boravili na tom području.

Docjepljivanje građana organizirat će se na istim mjestima u Sisačko-moslavačkoj županiji za tri tjedna od primitka prve doze.

Pripadnici žurnih službi, kao i volonteri, koji u vrijeme određeno za primitak druge doze neće biti u Sisačko-moslavačkoj županiji, trebaju se javiti nadležnom zavodu za javno zdravstvo u županiji u kojoj žive.

Cijepljenje cjepivom proizvođača Moderna započelo je 13. siječnja u Sisačko-moslavačkoj županiji te među pripadnicima žurnih službi prije odlaska na potresom pogođeno područje.

To se cjepivo primjenjuje također u dvije doze, ali s razmakom od najmanje četiri tjedna.

12:46 Do sredine siječnja prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj primilo je 45906 osoba, a od 18. siječnja kreće docjepljivanje drugom dozom, poručuju iz HZJZ-a. 

Docjepljivat će se osobe koje su od 27. prosinca cijepljene diljem Hrvatske, oni koji su već primili prvu dozu cjepiva tvrtke Pfizer/BioNTech, prvog registriranog cjepiva na tržištu Europske unije.

Cijepljenje drugom dozom organizirat će se na istom mjestu, odnosno na isti način kao i prigodom prvog cijepljenja.

Kako je priopćeno, točne termine za docjepljivanje odredit će zdravstvene ustanove i domovi za starije i nemoćne koji su proveli i prvo cijepljenje.

Svi koji zbog opravdanih razloga neće moći pristupiti cijepljenju drugom dozom u predviđenom terminu trebaju se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom zavodu za javno zdravstvo radi dogovora o drugoj dozi.

Sve osobe cijepljene cjepivom Pfizer potrebno je docijepiti istim cjepivom za tri tjedna.

12:45 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata troje je novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba umrla, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Na koronavirus testirano je 78 osoba. Novozaražena je po jedna osoba u Ogulinu, Ozlju i Plaškom. U bolnicama se trenutno liječi 68 covid pozitivnih pacijenata, a na respiratoru su dvije osobe. U samoizolaciji su 333 osobe, naveli su iz županijskog Stožera.

12:40 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 266 novih slučajeva.

Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 160, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 385.
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 387 uzoraka, od kojih je 135 zaprimljeno preko COVID ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 24 posto, a u svim testiranim uzorcima je 11 posto.

Na bolničkom liječenju u OB Varaždin je 116 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 25 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 9 u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 52 ih je u Klenovniku i 30 u Novom Marofu.

Tijekom 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19. 

12:14 Prema izvješću NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 491 obrađenog testa danas su 72 novozaražene osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 32, Kaštela 11, Makarske 4, Omiša 2, Sinja 3, Solina 5, Supetra 1, Trilja 5, Hrvaca 1, Podstrane 2, Sućurja 1, Šolte 1, Zagvozda 1 i Ciste Provo 3 osobe.

Od ukupnog broja novooboljelih 37 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2052 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 111 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se osam osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri muške osobe stare 78, 74 i 83 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

12:12 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je devet novih osoba pozitivnih na koronavirus. Radi se o osobama sa područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Pregrada (2), Grad Zabok (2), Općina Bedekovčina (1), Općina Budinščina (2), Općina Radoboj (1) i Općina Sveti Križ Začretje (1).

Oporavilo se osam osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 157. U samoizolaciji se nalazi 836 osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 19 pacijenata, među kojima 1 na respiratoru. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 67 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih je 6 na respiratoru. Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

11:35 Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 57. Aktivno je 427 slučajeva.

11:21 U posljednja 24 sata zabilježeno je 379 novih slučajeva zaraze virusom, a testirano je 4669 osoba. Preminulo je 28 osoba.

Na bolničkom liječenju je 1761 pacijent , od toga je na respiratoru 147 pacijenata. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 4058.

Od početka epidemije u Hrvatskoj danas su ukupno zabilježene 224.954 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4616 preminulo, ukupno se oporavilo 216.280 osoba od toga 1004 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 17382 osobe.

10:40 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom (deset je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, tri iz Blata, dvije iz Konavala te po jednoj iz Metkovića i Vele Luke.

10:36 Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je 57 novozaraženih koronavirusom, a ozdravile su 184 osobe.

Najviše novozaraženih je u Velikoj Gorici - 11, Dugom Selu 7, u Zaprešiću 6, Samoboru 5 i u Svetoj Nedjelji - 4.

10:34 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 2 su novooboljele osobe od COVID-19, 6 osoba je izliječeno te je jedna osoba preminula.

10:31 Prema podacima ZJZ Međimurske županije u protekla 24 sata PCR metodom testirane su 272 osobe od čega su evidentirana 47 pozitivna slučaja na COVID-19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavile su se 33 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 373.

Sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji i dalje je u trendu pada, te iznosi 205 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 299 prošle nedjelje), odnosno 255 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 379 prošle nedjelje).

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 1220 osoba te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 18,5 posto, izvijestio je Stožer Međimurske županije. 

10:09 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok se za 99 testiranih osoba nalazi još očekuju. Pet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a po jedna novooboljela osoba s područja je gradova Daruvar i Garešnica te općina Nova Rača, Končanica i Berek.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno su na liječenju 44 pacijenta zaražena koronavirusom, od kojih je njih 8 na respiratoru, a 15 pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 662 osobe.

U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom, a ukupno je do sada 106 osoba preminulo od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izvijestio je županijski Stožer. 

10:07 Na području Zadarske županije 10 je novozaraženih osoba koronavirusom. Po dvije osobe izolaciju provode na području Zadra i Paga te po jedna na području Benkovca, Nina, Gračaca, Pakoštana, Pašmana i Ražanca.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 253 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1200 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 38 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirana su 34 pacijenta od kojih je šest na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju na liječenju je 12 bolesnika oboljelih od koronavirusa. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije, izvijestio je Stožer Zadarske županije. 

9:56 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna je osoba oboljela od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 137 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 21 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 14 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 510 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 32 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

9:29 Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađen je 161 uzorak, od kojih je 5 pozitivnih.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 174 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), 145 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 29 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 361 osoba. 

9:27 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 virus na području županije potvrđena dva nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 151 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 19 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 31 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1967. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS-CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5595 osobe.

9:24 U Primorsko-goranskoj županiji je u posljednja 24 sata 52 novooboljelih i 70 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području Primorsko-goranske županije je manji u odnosu na jučer za 18 osoba i iznosi 883.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 593 uzoraka, a udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je i dalje relativno nizak za ovaj drugi epidemijski val i iznosi 8,8 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju nalaze se 73 osobe. Od tog je broja na respiratoru 5 osoba. Dobra je vijest kako tijekom vikenda, drugi dan zaredom nije bilo umrlih osoba od COVID-19 bolesti.

9:12 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je devet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o četiri osobe s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Siska te dvije osobe s područja grada Kutine.

9:10 U Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze. Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 71 do 84 godina.

9:05 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 12 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 10 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenom testu. Preminule su dvije osobe.

9:00  U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 239 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba s područja županije.

7:56 Diljem zemlje nastavlja se cijepljenje Pfizerovim cjepivom protiv koronavirusa. Prema posljednjim podacima, do sada je cijepljeno 45.710 osoba, a sljedećeg tjedna kreće revakcinacija. Prijavljene su i nuspojave. > Opširnije

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene