Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKORO I DRUGA DOZA

U Hrvatskoj protiv korone dosad cijepljeno više od 45.000 ljudi, prijavljene 104 nuspojave: "Od tih 104, oko 10 posto smatramo težim"

Diljem zemlje nastavlja se cijepljenje. Prema posljednjim podacima do sada je cijepljeno 45.710 ljudi.

Uskoro će oni koji su se među prvima cijepili primiti drugu dozu Pfizerova cjepiva. U zagrebačkom domu za starije gdje je cijepljena prva osoba u Hrvatskoj docjepljivanje će biti u utorak. Što se tiče nuspojava - do sada su HALMED-u prijavljene ukupno 104.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Nacionalni stožer objavio najnovije brojke: Preminulo je još šest osoba, pogledajte stanje po županijama Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio najnovije podatke, preminulo još osam osoba: Provjerite stanje po županijama

"Od tih 104, oko 10 posto smatramo težim nuspojavama. Težim u smislu alergijskih reakcija da su morali na licu mjesta primijeniti odgovarajuću terapiju. Cijepitelji imaju redovito tzv. antišok terapiju i nakon primjene odgovarajuće terapije te alergijske reakcije su u pola sata - sat vremena prošle", kazala je Dijana Mayer, epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene