Obavijesti Video Pretražite Navigacija
testirani svi djelatnici i pacijenti s odjela

Koronavirus ušao u još jednu bolnicu: Zaražena tri pacijenta u Krapinskim toplicama, dio djelatnika u samoizolaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koronavirus probio se u još jednu bolnicu - tijekom vikenda je naime utvrđeno kako je jedan zaražen pacijent boravio u bolnici Krapinske toplice, da bi se potom otkrilo da su pozitivna još dva bolesnika koja su boravila u istoj sobi.

Iz bolnice poručuju kako su tijekom vikenda obaviješteni da je pacijent koji je zbog problema s osnovnom bolesti hitno premješten s odjela ortopedske rehabilitacije u drugu ustanovu, pozitivan na koronavirus

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna roditelji prosvjedovali Kraj drame u Krapinskim Toplicama: Dječak na nastavi. Odvjetnik tvrdi da je dogovoren poseban tretman, ravnatelj otkrio što to točno znači

Hitno su testirana dva bolesnika koji su boravili u istoj sobi te su nakon pozitivnog nalaza jučer premješteni na daljnju obradu u COVID centre u KB Dubrava i Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. U trenutku premještaja nisu imali temperaturu niti jasne simptome infekcije.

Ističu kako su odmah poduzeli sve mjere da bi se spriječilo daljnje širenje infekcije na odjelu i detektirali ostali pacijenti i zaposlenici koji su eventualno zaraženi. 

"Zdravstvenim djelatnicima koji su bili u bliskom kontaktu s bolesnicima je po epidemiologu određena mjera samoizolacije, a jutros su uzeti brisevi svih djelatnika i pacijenata koji borave na tom odjelu te će se ovisno o tim nalazima poduzeti daljnje mjere ukoliko bude potrebno", navode iz bolnice te dodaju da trenutno nitko od djelatnika i pacijenata na tom odjelu ne pokazuje znakove infekcije.

Bolnica do daljnjega nastavlja s radom te je kako poručuju iz uprave, "sigurna za sve bolesnike koji obavljaju pretrage ili provode liječenje, ambulantne i stacionarne".

"U sva tri slučaja radilo o bolesnicima koji su primljeni od kuće, s negativnom epidemiološkom anamnezom i bez simptoma COVID-19 infekcije tijekom cijelog boravka u bolnici", kažu iz Krapinskih toplica.

Podsjetimo, koronavirus probio se i u rodilište u Petrovoj. Zaražen je jedan liječnik zbog čega se trenutačno provodi dezinfekcija u rodilištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene