Obavijesti Video Pretražite Navigacija
koronavirus u bolnici

Ravnateljica vukovarske bolnice o proboju virusa: "Poznato je kako je ušao u bolnicu, testirali smo sve kontakte zaraženih sestara"

Vesna Bosanac i Matea Drmić - 4
Vesna Bosanac i Matea Drmić - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vesna Bosanac i Matea Drmić - 4 Vesna Bosanac i Matea Drmić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vesna Bosanac i Matea Drmić - 2 Vesna Bosanac i Matea Drmić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vesna Bosanac i Matea Drmić - 3 Vesna Bosanac i Matea Drmić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vesna Bosanac i Matea Drmić - 1 Galerija 1/4 >>
Koronavirus se probio u vukovarsku bolnicu. Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić pitala je ravnateljicu bolnice Vesnu Bosanac kako sada funkcionira rad u bolnici i jesu li tamošnji pacijenti u opasnosti.

Dvije medicinske sestre koje su radile na dva različita odjela opće bolnice Vukovar su pozitivne, a 37 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. Kako sada funcionira rad u bolnici s obzirom na nastalu situaciju opisala nam je ravnateljica bolnice Vesna Bosanac.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Ivan Đikić Opasnost za Vukovarce Đikić pisao političarima: "Molim vas, ne idite u Vukovar i Škabrnju! Svojim nedolaskom osigurat ćete dostojanstvo ljudima u Koloni sjećanja"

Poznato je kako je virus ušao u bolnicu, obje medicinske sestre su se zarazile izvan bolnice i razvile blaže respiratnorne simptome i temperaturu, rekla je ravnateljica.

"Tako da smo im odmah uzeli bris, stavili ih u samoizolaciju i brisovi su došli pozitivni", kazala je Bosanac.

Rad u bolnici uz mjere funkcionira dobro.

"Odmah smo se sastali s voditeljima odjela i morali smo pronaći sve kontakte i pacijente koje su one njegovale i prije nego su znale da su bolesne", kazala je ravnateljica te dodala kako je svima s kojima su bile u kontaktu uzet bris te je prvi nalaz negativan, a testirat će ih ponovno.

Bosanac ističe da pacijenti nisu u opasnosti.

"Ispred bolnice su trijažne ambulante. Nitko ne može ući u bolnicu da nije pregledan i da mu nije izmjerena temperatura. I liječnici i medicinske sestre su jako odgovorni. Imamo jedinicu za izolaciju gdje idu pacijenti s temperaturom, tek kad dobiju negativan nalaz idu na druge odjele", objasnila je ravnateljica bolnice te dodala kako kroz trijažne ambulante dnevno prođe oko 900 ljudi.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene