Koronavirus se probio u vukovarsku bolnicu. Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić pitala je ravnateljicu bolnice Vesnu Bosanac kako sada funkcionira rad u bolnici i jesu li tamošnji pacijenti u opasnosti.

Galerija


Dvije medicinske sestre koje su radile na dva različita odjela opće bolnice Vukovar su pozitivne, a 37 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. Kako sada funcionira rad u bolnici s obzirom na nastalu situaciju opisala nam je ravnateljica bolnice Vesna Bosanac.

Vezani članci Ilustracija Brojke u Srbiji neumoljivo rastu: Potvrđeno više od 7700 novih slučajeva, nikad više preminulih Hrvoje Bujas Šef udruge Glas poduzetnika: "Ako ništa drugo ne preostane, mi smo spremni napraviti blokadu i prosvjede. Dajte privatnom sektoru da prodiše"

Poznato je kako je virus ušao u bolnicu, obje medicinske sestre su se zarazile izvan bolnice i razvile blaže respiratnorne simptome i temperaturu, rekla je ravnateljica.

"Tako da smo im odmah uzeli bris, stavili ih u samoizolaciju i brisovi su došli pozitivni", kazala je Bosanac.

Rad u bolnici uz mjere funkcionira dobro.

"Odmah smo se sastali s voditeljima odjela i morali smo pronaći sve kontakte i pacijente koje su one njegovale i prije nego su znale da su bolesne", kazala je ravnateljica te dodala kako je svima s kojima su bile u kontaktu uzet bris te je prvi nalaz negativan, a testirat će ih ponovno.

Bosanac ističe da pacijenti nisu u opasnosti.

"Ispred bolnice su trijažne ambulante. Nitko ne može ući u bolnicu da nije pregledan i da mu nije izmjerena temperatura. I liječnici i medicinske sestre su jako odgovorni. Imamo jedinicu za izolaciju gdje idu pacijenti s temperaturom, tek kad dobiju negativan nalaz idu na druge odjele", objasnila je ravnateljica bolnice te dodala kako kroz trijažne ambulante dnevno prođe oko 900 ljudi.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr