Nakon najave ministra unutarnjih poslova i načelnika Nacionalnog stožera Davora Božinovića kako je moguće da zbog velikog broja zaraženih učenici možda neće ići u školu 4. i 5. studenoga, a koja je protumačena tako se djeci produžava odmor, Božo Pavičin iz Ministarstva obrazovanja razjasnio je kako jesenski praznici neće duže trajati.


"O tome koji će model nastave biti primijenjen za svaku školu odlučuje osnivač, odnosno županijski stožer. Isto je bilo i prošle školske godine", potvrdio nam je u ponedjeljak savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin.

Ilustracija ''Mama, boli me trbuh'', pa odmah štapić u nos? HZJZ promijenio upute o testiranju učenika

Naime, nakon pogrešnih interpretacija izjave ministra unutarnjih poslova i načelnika Nacionalnog stožera Davora Božinovića kako je moguće da zbog velikog broja zaraženih postoji i mogućnost prema kojoj učenici ne bi išli u školu 4. i 5. studenoga, a koja je u dijelu javnosti protumačena tako da se djeci produžava odmor, Pavičin je razjasnio da od toga neće biti ništa.

 

" Boris Jokić Jokić: ''Učenici se više boje potresa nego pandemije'' Postojeći model predviđa mogućnost uvođenja online-nastave ovisno o epidemiološkoj situaciji u razredima. Tako će biti i dalje", kazao je Božo Pavičin.

I načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevec za DNEVNIK.hr je kazao kako zasad nema generalnog prelaska na nastavu na daljinu. Ta mogućnost, kako je pojasnio, izvjesna je kao i sve druge opcije, no članovi Stožera tek će se sastati i razgovarati o svim modelima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju