Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz minute u minutu

U Hrvatskoj zaražene još 2772 osobe, preminulo 20 oboljelih: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 343 pozitivne osobe, u Osječko-baranjskoj 181

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak su zabilježena 2772 nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je broj trenutačno aktivnih u Hrvatskoj 15.106. Među njima je 1027 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 74 pacijenta.

* U petak su potvrđena 2772 nova slučaja zaraze

* Preminulo je 20 osoba

* Virus je ušao u pet zagrebačkih domova za starije i nemoćne

U nastavku pratite tijek događaja iz minute u minutu:

23:00  Na području Virovitičko-podravske županije je 46 novozaraženih osoba koronavirusom.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 14 oboljelih od Covid infekcije, a u KBC Osijek iz Virovitičko-podravske županije, na respiratoru, troje. Na kućnom liječenju su 152 osobe.  Od početka epidemije u županiji je zaraženo 685 osoba, a 14 ih je umrlo.

15:25 U proteklih 20 sati evidentirano je 107 osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus. Radi se o osobama s prebivalištem na području sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (3), Grad Krapina (11), Grad Oroslavje (1), Grad Pregrada (2), Grad Zabok (6), Grad Zlatar (3), Općina Bedekovčina (3), Općina Desinić (1), Općina Đurmanec (7), Općina Gornja Stubica (3), Općina Hrašćina (3), Općina Hum na Sutli (3), Općina Jesenje (2), Općina Konjščina (5), Općina Krapinske Toplice (5), Općina Lobor (8), Općina Mače (3), Općina Marija Bistrica (6), Općina Mihovljan (1), Općina Petrovsko (3), Općina Radoboj (4), Općina Stubičke Toplice (3), Općina Sveti Križ Začretje (2), Općina Tuhelj (11), Općina Veliko Trgovišće (5) i Općina Zlatar Bistrica (3). 

Na prostoru Krapinsko-zagorske županije je kao pozitivan na koronavirus u proteklom tjednu evidentiran 51 korisnik domova za starije i nemoćne i drugih pružatelja socijalnih usluga smještaja.

12:51 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom su liječenju 73 osobe s težom kliničkom slikom, od čega ih je 67 na kisiku, a šest na respiratoru. Opća bolnica Varaždin bila je primorana otvoriti sekundarnu lokaciju, pa je u tu svrhu izoliran dio bolničkog kapaciteta u Klenovniku, gdje su već i smještena četiri pacijenta s težom kliničkom slikom.

Zbog novih postupanja unutar bolničkog sustava u Općoj bolnici Varaždin 60 je pozitivnih djelatnika i dodatnih 66 djelatnika u mjeri samoizolacije. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 679, s obzirom na to da je 120 ljudi otpušteno s kućnog liječenja.

12:28 Na području Šibensko-kninske županije 27 osoba oboljelo je od COVID infekcije: devetero korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, deset osoba s prebivalištem u Šibeniku, tri iz Pirovca, dvije iz Knina te jedna iz Vodica. Zaražene su i dvije osobe koje trenutačno borave na području županije, a prebivalište im je drugdje, kao i jedna osoba koja ima prebivalište u Šibeniku, a boravi u drugoj županiji, gdje se i zarazila.

Preminula je ženska osoba starije životne dobi oboljela od COVID infekcije. 18 osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 250 osoba.

12:20 Njemačka je stavila cijelu Hrvatsku na tzv. crvenu listu, odnosno svih 20 županija i grad Zagreb. Od sada će Hrvati koji putuju u Njemačku morati u 14-dnevnu samoizolaciju ili će morati imati negativan test na COVID-19 ne stariji od 48 sati. Više doznajte ovdje.

12:16 Od ukupno 1082 obrađena testa danas su 343 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju. Od ukupnog broja novooboljelih 134 osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1888 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 70 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, a sedam ih je na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je ženska osoba u dobi od 93 godine. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

12:15 Na području Zadarske županije 63 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a uz kontakte ranije zaraženih osoba i obiteljske kontakte došlo je i do lokalne transmisije virusa. S područja Zadra je 36 novozaraženih osoba, osam ih je iz općine Poličnik, četiri su iz Općine Vir, po troje iz općina Ražanac i Sukošan, dvoje novooboljelih bilježe Biograd na Moru, Bibinje i Sv. Filip i Jakov, a po jednoga grad Nin te općine Polača i Posedarje.

U samoizolaciji je 727 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima ukupno je hospitaliziran 21 pacijent, od kojih je dvoje na respiratoru. Jedna je ženska osoba preminula (rođ. 1944. god.)

U pet srednjih škola na području Zadarske županije zbog oboljelih učenika ili nastavnika pojedini razredi su u samoizolaciji te su prešli na model C nastave.

12:07 Na području Osječko-baranjske županije 181 osoba novopozitivna je na koronavirus. Jučer su preminule tri osobe koje su bile hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a; žena iz Šaga rođena 1939. godine, muškarac iz Višnjevca rođen 1929. godine te muškarac iz Osijeka rođen 1954. godine. Uz COVID-19 svi su imali i druga teža oboljenja.

Najviše pozitivnih nalaza opet je u Osijeku (68), odnosno 84 s prigradskim naseljima (Višnjevac 5, Josipovac 5, Tenja 3, Sarvaš 2 i Brijest 1). Slijede Đakovo s 13 novih slučajeva (15 s prigradskim naseljem Piškorevci), Našice 8, Čepin 7, Belišće 6 (10 s prigradskim naseljima Bocanjevci 2 i Gat 2), Donji Miholjac 5 (7 s prigradskim naseljem Rakitovica), Valpovo 4 (7 s prigradskim naseljima Marjančaci 2 i Šag 1), Ivanovac 4, a po tri imaju Bilje, Bizovac, Novi Čeminac i Satnica Đakovačka.

Po dvije su novozaražene osobe iz Antunovca, Feričanaca, Hrastina, Ladimirevaca, Palače i Vuke, a po jednu imaju Breznica Đakovačka, Čokadinci, Dalj, Dragotin, Drenje, Ernestinovo, Gašinci, Ivanovo, Jagodnjak, Laslovo, Marijanci, Petrova Slatina, Semeljci, Vardarac i Viškovci.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutačno se nalazi 109 osoba, s tim da je 14 pacijenata na respiratoru. Osam oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice. Samoizolacija je u posljednja 24 sata određena za 39 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom je mjerom ukupno 3426 osoba.

11:50 Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije održao je sastanak s ravnateljima bolnica na području županije. Kako je rečeno nakon sastanka, oboljeli od koronavirusa uskoro bi mogli biti hospitalizirani u bolnicama u toj, ali i susjednim županijama. Više o tome možete pročitati ovdje.

11:26 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 12 je novooboljelih osoba od COVID-19 te je jedna osoba preminula. Šestero je oboljelih iz Gospića, četvero iz Novalje te dvoje iz Senja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

U OB-u Gospić preminula je jedna osoba starije životne dobi (75 godina), preminula osoba korisnik je Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te je uz potvrđeni virus COVID-19 imala i niz kroničnih bolesti. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 45 osoba. Pod aktivnom nadzorom, odnosno mjerom samoizolacije ukupno je 314 ljudi.

11:01 Na području Međimurske županije evidentirane su 123 novopozitivne osobe. U mjeri samoizolacije se trenutačno nalazi 897 osoba. Postotak pozitivnih osoba na virus COVID-19 u odnosu na broj testiranja za protekla 24 sata iznosi 40 %.

U Županijskoj bolnici Čakovec u ovom trenutku hospitalizirana su 43 pacijenta, od kojih se njih petero nalazi na respiratoru. Evidentirana je i jedna preminula osoba, pozitivna na COVID-19, u dobi od 92 godine.

U zdravstvenom sustavu na koronavirus pozitivna su dva liječnika i deset medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze tri liječnika i 11 medicinskih sestara. Stožer Civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane da je obvezno nošenje maski na mjestima na kojima se okuplja više ljudi, kao i obvezno korištenje maski na grobljima u narednim danima.

10:57 U Zagrebu su zaražene još 853 osobe. Uzeto je 2988 uzoraka, a obrađeno njih 1918. Mjera samoizolacije izrečena je za 976 osoba. Više o tome možete pročitati ovdje.

10:44 Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 127 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. To je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju.

Prema prebivalištu najviše je zaraženih iz Slavonskog Broda - 61 osoba, slijedi općina Podcrkavlje s 11 zaraženih, po tri su novozaražene osobe iz općina Nova Kapela, Oriovac, Oprisavci i Bebrina te po jedna iz Nove Gradiške i općina Garčin, Okučani, Sibinj, Sikirevci, Brodski Stupnik, Staro Petrovo Selo. Za preostalih 36 osoba u tijeku je epidemiološka obrada. U novogradiškoj bolnici preminula je jedna ženska osoba (1932. godište).

U jednom privatnom domu za starije i nemoćne osobe na području Brodsko-posavske županije pozitivna su 22 korisnika te devet zaposlenika. Dio korisnika čija je klinička slika to zahtijevala hospitaliziran je u slavonskobrodskoj bolnici.

Zbog dvije pozitivne učiteljice u jednoj osnovnoj školi na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciju su stavljena tri razredna odjela te još troje djelatnika iz redova nastavnog osoblja. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 939 osoba.

10:29 Na području Zagrebačke županije trenutačno su aktivna 1974 slučaja. Zaraženo je još 246 osoba. Velika Gorica ima 38 novih slučajeva zaraze, Rugvica 35, Samobor 30, Zaprešić 26, Jastrebarsko 21, Sveti Ivan Zelina 17 i Dugo Selo 16. Devet je zaraženih osoba iz Brdovca, osam iz Svete Nedelje, po sedam iz Vrbovca i Brckovljana, po pet je novih slučajeva u Ivanić-Gradu i Bistri, četiri su u Pušći, po tri u Jakovlju i Preseku. U Dubravici, Klinča Selima, Stupniku i Krašiću po dvije su novozaražene osobe, dok po jednu imaju Luka, Kravarsko, Pokupsko i Kloštar-Ivanić. 

Izliječeno je 70 osoba. Samoizolacija je propisana za učenike deset razreda osnovnih škola i dva razreda srednje škole.

10:25 U Karlovačkoj županiji je 78 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Na bolničkom liječenju u OB-u Karlovac nalazi se 45 COVID pozitivnih pacijenata. Nitko nije na respiratoru, a dvije su starije muške osobe od 79 i 80 godina preminule (imale su pridružene bolesti). U OB-u Ogulin na COVID odjelu leži 16 pacijenata. U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalaze 493 osobe. U samoizolaciji je 51 djelatnik te bolnice, od čega je 18 pozitivnih.

10:23 U posljednja 24 sata zabilježena su 2772 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.106.

Među njima je 1027 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 74 pacijenta.

Preminulo je 20 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 46.547 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 531 preminula. Ukupno se oporavilo 30.910 osoba, od toga 1677 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 29.098 osoba. Do danas je ukupno testirana 485.281 osoba, od toga 9287 u posljednja 24 sata.

10:11 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je da podaci o rezultatima testiranja na SARS-COV-2 unazad 24 sata i dio nalaza unatrag 48 sati još uvijek nisu pristigli, zbog povećanog priljeva izuzetih uzoraka koji svakog dana stižu na obradu u Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Trenutačno je aktivno 189 slučajeva bolesti COVID-19, 25 osoba se oporavilo, a na bolničkom je liječenju njih ukupno 19. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 585 slučajeva bolesti COVID-19.

10:06 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 37 osoba iz Dubrovnika, po pet iz Župe dubrovačke i Blata, po tri iz Konavala i Stona te po jednoj iz Opuzena, Smokvice i Vele Luke. Ukupno je zaražena 31 osoba muškog spola te 25 ženskih osoba, a za njih 47 utvrđena je epidemiološka veza.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus, a četiri su bolesnika na respiratoru. U samoizolaciji su 1103 osobe.

9:34 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 76 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (18 iz Vinkovaca, 15 iz Vukovara, sedam iz Ivankova, pet iz Jarmine, po tri iz Iloka i Retkovaca, po dvije su iz Starih Jankovaca, Andrijaševaca, Antina i Gaboša, po jedna je novozaražena osoba iz Babine Grede, Bogdanovaca, Borova, Bošnjaka, Bršadina, Cerića, Gunje, Komletinaca, Korođa, Novih Mikanovaca, Nuštra, Starih Mikanovaca, Šarengrada i Tovarnika, tri imaju boravište izvan županije), a jedna osoba je preminula.

Trenutačno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 892 osobe.

9:31 U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 286 uzoraka brisova na COVID-19. Potvrđeno je 38 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 11 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (po četiri iz Rijeke i Slovenije te tri iz Zagreba). Za 20 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Epidemiološka obrada u tijeku je za sedam osoba. Izliječeno je 28 ljudi. Trenutačno je 288 aktivnih COVID pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 718 ljudi.

9:04 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. 30 novozaraženih je iz Bjelovara, četiri su iz Rovišća, dvije iz Čazme, a po jedna iz Daruvara i Grubišnog Polja te općina Veliko Trojstvo, Nova Rača i Berek. U samoizolaciji su u županiji 503 osobe.

9:00 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 135 novozaraženih osoba, a ozdravilo je 37 osoba. Ukupno je 981 aktivni slučaj COVID-19 bolesti. U posljednja 24 sata testirano je 737 osoba pa je i današnji udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih 22 %.

8:54 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su šezdeset i tri novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvadeset i sedam osoba s područja grada Siska, dvadeset i pet osoba s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Gline, tri osobe s područja grada Kutine, dvije osobe s područja općine Martinska Ves, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Lipovljani i jednoj osobi s područja općine Dvor.

8:10 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 146 slučajeva zaraze koronavirusom, 130 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 458 osoba, a ukupno je testirano 12.278 ljudi. Na posljednjem testiranju obrađena su 103 uzorka, od toga je sedam pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih, kao i svih suspektnih osoba.

Pročitajte i ovo Kaos u KB Dubrava sve veći - 3 svjedočanstvo oboljelog Pacijent iz KB-a Dubrava: "Na rendgen pluća čeka se satima. Pacijenti čekaju po hodnicima, čuju se jauci..."

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 4 GOST DNEVNIKA NOVE TV Državni tajnik objašnjavao situaciju u KB Dubrava: "Upravno vijeće imalo je mandat do kraja prosinca. Ovo je redovita promjena..., no dobro..."

7:20 Ključne u zaštiti našeg zdravlja u novom normalnom jesu maske. No nošenje maski već donosi probleme. Osim što mijenjaju trendove uljepšavanja, donose probleme s kožom lica i tenom. Više o tome možete pročitati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene