Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

GOST DNEVNIKA NOVE TV

Državni tajnik objašnjavao situaciju u KB Dubrava: "Upravno vijeće imalo je mandat do kraja prosinca. Ovo je redovita promjena..., no dobro..."

Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 4
Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 3 Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 4 Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 4 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 2 Domagoj Mikić razgovarao je s Tomislavom Dulibićem - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kaos u KB Dubrava sve veći - 2 Galerija 1/4 >>
Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Tomislav Dulabić pokušao je objasniti situaciju u KB Dubrava i situaciju u kojoj je, prema nalazu inspekcije, problem u komunikaciji između Uprave i kovid koordinatora, a smijenjeno je Upravno vijeće.

Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Tomislav Dulabić pokušao je pojasniti problem u komunikaciji i kakve je ono prirode.

"Mi na ovo ne gledamo kao smjenu već kao na ojačavanje. Upravno vijeće je imalo svoj mandat do kraja prosinca. Ovo je redovita promjena. No dobro.... sad zbog ove koronakrize odlučili smo se da postavimo mog kolegu državnog tajnika Silvija Bašića na mjesto predsjednika Upravnog vijeća, a za člana Upravnog vijeća kolegicu Hlupić, te šefa kabineta ministra Beroša. Stavili smo jednu jaku ekipu, koja može odgovoriti na ovu krizu", kazao je Dulabić. 

"Danas je na Vladi bilo imenovanje, nakon toga će novo Upravno vijeće imati sastanak i počet će rješavati ovu problematiku. Hoće li smijeniti ravnatelja ostaje za vidjeti", kazao je. 

Na pitanje nije li staro Upravno vijeće zapravo žrtveno janje, i zašto se nije išlo na smjenu onih koji su detektirani kao problem Dulabić odgovara: 

"Po zakonu o zdravstvenoj zaštiti smjenu ravnatelja može zatražiti ili Upravno vijeće ili ministar", kazao je i dodao da u pozadini priče nije želja za smjenom glavnog ravnatelja u bolnici i borba za fotelju.

"Priča u pozadini je da KB Dubrava što bolje funkcionira. U fokusu nije borba za fotelju, nikome nije u interesu biti u fotelji u ovoj situaciji", napominje. 

"Nema premještanja pacijenata"

Dulabić tvrdi da nema premještanja pacijenata. "Mi smo danas primili 27 novih pacijenata, a otpuštena su 23 pacijenta, to je kontinuirana stvar. Hoće li se bolnica pretvoriti u COVID bolnicu ovisi o niz elemenata, trenutno za tim još nema potrebe", uvjerava. 

Već danima u medijima nema vodstva bolnice, ali ni kovid koordinatora. Dulabić napominje da oni rade kako rade. 

"Službe rade svoj posao trenutno kako rade, zato je Vlada i napravila promjenu Upravnog vijeća i zato stoji to što stoji u nalazu inspekcije. Pacijenti će promjenom Upravnog vijeća dobiti adekvatnu zdravstvenu skrb". 

Na stranicama bolnice stoji da godišnje obave 1.4 mil pretraga, a Dulabić napominje da podaci ilustriraju kako je riječ o vrhunskoj bolnici. Ako će se KB Dubrava morati prenamijeniti, to neće, tvrdi Dulabić, utjecati na pacijente.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene