Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija koronavirusa

Zagrebački stožer: 853 su novooboljela, u utorak prelazimo na kombinaciju PCR i brzih antigenskih testova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na konferenciji za novinare je izvijestio o novooboljelima u glavnom gradu te upozorio građane da se moraju pridržavati mjera.

Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, kazala je kako je u Zagrebu provedeno 1918 testiranja, a 853 su novooboljele osobe u protekla 24 sata.

"Vodeći uzrok i dalje su kontakti s oboljelim osobama, a problem su okupljanja i radna mjesta", kazala je Šikić.

Šikić je dodala da je virus prisutan u pet domova za starije kod 17 korisnika i jednog djelatnika. Što se tiče obrazovnog sustava, u osnovnim školama pozitivno je deset učenika, osam nastavnika i jedan asistent, a za 389 učenika određena je samoizolacija. U srednjim školama pozitivna su 23 učenika i jedan nastavnik, a 468 učenika je u samoizolaciji.

Vjekoslav Jeleč iz Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba kazao je da je od 26. do 28. listopada uzeto 2800 uzoraka za testiranje.

U utorak prelazimo na kombinaciju PCR i antigenskih testiranja

Reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak pitala je čija je odgovornost to što su se jučer stvarale gužve na punktu za testiranje na Velesajmu.

"Nalazimo se u poziciji da su postojeći kapaciteti PCR testiranja uvelike premašili stvarne tehničke i ljudske potencijale. Andrija Štampar proteklih mjesec dana testira četiri puta više nego što je normalno moguće. Trenutačno imamo više od 1000 testova koji čekaju obradu, a rezultat se čeka 48 sati.

U utorak ćemo prijeći na PCR testiranja i brza antigenska testiranja. To je jedino rješenje koje može detektirati ovoliki broj osoba. Taj dan uzeli smo 580 uzoraka, a svako daljnje uzimanje uzoraka postalo je bespredmetno", odgovorio je Jeleč.

Hrvatska danas ima još 2772 novozaražene osobe, dvadeset oboljelih je preminulo, priopćeno je iz Nacionalnog stožera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iz minute u minutu U Hrvatskoj zaražene još 2772 osobe, preminulo 20 oboljelih: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 343 pozitivne osobe, u Osječko-baranjskoj 181

Pročitajte i ovo Maske: Novo normalno, novi problemi - 4 Magle se i naočale Prištići, akne, suha koža... Novo normalno i maske doveli do novih problema, pročitajte savjete dermatologa

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene