Koronavirus, Hrvatska
Koronavirus, Hrvatska Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Jučer je Nacionalni stožer izvijestio o ukupno 41 novom slučaju zaraze koronavirusom u Hrvatskom, a jedna je osoba preminula. Dosad je u Hrvatskoj zaraza koronavirusom potvrđena kod ukupno 4922 osobe.


* Jučer u Hrvatskoj jedna osoba preminula, potvrđen 41 novi slučaj

* Ukupno zaražene 4922 osobe

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

14:29 U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom kod 71 osobe, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konfereniciji za medije Stožera civilne zaštite RH. Jedna osoba je preminula, a riječ je o muškarcu 1941. godište.

Vezani članci Koronavirus u Melbourneu, ilustracija Posljednje brojke bude tračak nade: Zabilježili najmanji broj novozaraženih u posljednja tri tjedna Turisti u Zadru Slovenski mediji upozoravaju sunarodnjake koji planiraju odmor: "Oprez, u Hrvatskoj broj zaraženih opet skočio do neba"

Više čitajte ovdje 

13.30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavjesti je kako u toj županiji nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19. Protekom potrebnog roka te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđen je jedan slučaj izlječenja od koronavirusa pa je na području županije trenutno pet aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19.

Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja koronavirusom, a u samoizolaciji je trenutno 21 osoba, od čega je 16 osoba bliskih kontakata ranije pozitivnih osoba dok je preostalih 5 osoba u samoizolaciji nakon povratka iz stranih zemalja.

12.25 Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije izvijestili su da su svi od jučer pristiglih testova na koronavirus negativni, odnosno nema novih slučajeva zaraze. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 93 osobe. U OB-u Karlovac testirano je 75 osoba, a u OB-u Ogulin 18.

U Karlovačkoj županiji pod mjerom samoizolacije nalaze se 72 osobe.

Inspektori CZ-a jučer su na području grada Karlovaca obavili pet nadzora gospodarskih djelatnosti: tri trgovine i dva ugostiteljska objekta te pri tome nisu uočene nepravilnosti, izvijestili su iz Stožera KŽ-a. 

12:16 Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. 

11:57 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirane su dvije novozaražene osobe (Zagorska Sela i Radoboj). Ozdravile su dvije osobe (Zagorska Sela i Krapinske Toplice). Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 14. U samoizolaciji se nalazi 28 osoba.

11:48 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 425 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 26 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, i to iz Splita šest osoba, iz Sinja 10, iz Imotskog, Omiša, Otoka i Muća po dvije te iz Solina i Trilja po jedna osoba. Uz 26 novooboljelih pozitivna je i jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirana u SDŽ-u.

Od 26 novooboljelih osoba njih 19 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostalih 7 osoba epidemiološki obrađuje. 582 osobe nalaze se u samoizolaciji.

14 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, a od toga se dvije osobe nalaze na respiratoru, izvijestio je Stožer SDŽ-a.

11:38 Zamjenica pročelnika Ureda za zdravstvo Mirela Šantija kazala je kako je ukupno u Gradu Zagrebu potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom.  

Kroz COVID ambulante i ambulante liječnika obiteljske medicine prošlo je 140 korisnika, četiri osobe upućene su u samoizolaciju, a 114 na testiranje.

Gradonačelnik Bandić rekao je kako je Zagreb posljednja dva dana imao po dva nova slučaja, a sad se dogodio skok. 

"Moramo biti oprezni", rekao je. 

11:25 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registriran je jedan novi slučaj COVID-19 oboljelog, a koji je importirani iz Austrije. Riječ je o mlađoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom i  liječi se kod kuće, izvijestio je Stožer civilne zaštitne VŽ-a.

Broj trenutačno aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji je sedam. Dvije osobe nalaze se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a njih petero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

11:07 Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 218 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna. Tri su osobe s područja Ispostave Osijek, a jedna s područja Ispostave Beli Manastir.

U KBC-u Osijek hospitalizirana je 31 oboljela osoba, a dvije su na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1941. godište) s područja Osječko-baranjske županije, bila je hospitalizirana, liječena u respiracijskom centru te sa značajnim komorbiditetom.

11 novih kontakata stavljeno je u samoizolaciju, pa se danas sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 290 osoba.

Policija je samoinicijativno provjerila 22 osobe u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje, a dojava građana o kršenju mjere samoizolacije nije bilo.

10:48 Nakon pet dana bez novozaraženih osoba, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 157, a 17 je aktivnih slučajeva.

Hospitalizirane su dvije osobe, jedna manje u odnosu na prethodni dan. Pod mjerom samoizolacije trenutačno su na području te županije 73 osobe, 23 manje u odnosu na prethodni dan.

10:44 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 290 uzoraka brisova na COVID-19, od kojih je sedam pozitivno.

Tri su osobe iz samoizolacije, kod tri osobe radi se o uvezenom slučaju, a za jednu osobu u tijeku je epidemiološka obrada.

U mjerama samoizolacije nalazi se 289 osoba.

Svi uzorci jučer uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula negativni su, izvijestio je Stožer Istarske županije. 

10:40 U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutačno su 33 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 111 osoba, od kojih 99 su kontakti oboljelih od COVID-19 i 12 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Od jučer je uzorkovano 20 uzorka na virus SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije niti su zabilježena kršenja te mjere.

10:33 Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba ozdravila. Trenutačno su na tom području 23 aktivna slučaja.

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 131 uzorak. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno su hospitalizirana četiri pacijenata, a u samoizolaciji su 164 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

9:43 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja je 24 sata osam novih pozitivnih osoba na COVID-19 (po dvije iz Vinkovaca i Cerne te po jedna iz Novih Jankovaca, Antina, Komletinaca i Cerne/strani državljanin).

Trenutačno je u županiji 11 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 139 osoba. U samoizolaciji na području županije je 588 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 48 radnika (8 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnika i 6 nezdravstvenih radnika).

9:02 Danas je u Primorsko-goranskoj županiji samo jedan novozaraženi, a riječ je o ugostitelju koji je došao iz inozemstva prije tjedan dana. Razvio je blaže simptome pa je testiran na koronavirus i nalaz je pozitivan. 

Pet je izliječenih, prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. U županiji je 20 aktivnih slučajeva i 130 izliječenih. Ukupno do sada evidentirano je 152 COVID-19 slučaja.

8:55 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

U protekla 24 sata testirano je 20 osoba i svi nalazi su negativni, a stigli su nalazi i za 19 osoba koje su testirane u ponedjeljak, također, negativni. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutačno je 14 oboljelih od koronavirusa, a jedna se osoba oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih.

Trenutačno se u samoizolaciji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nalazi 114 osoba.

8:04 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

7:14 Nacionalni stožer civilne zaštite u utorak je izvijestio o 41 novom slučaju zaraze, a jedna je osoba preminula. U utorak 10 županija nije imalo novooboljelih osoba.