Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je manje gostiju

Gužve na izlasku iz Hrvatske: "Najviše odlaze Slovenci i Austrijanci, a hoće li biti novih rezervacija - teško je prognozirati"

Zbog strožih pravila pri ulasku u matične zemlje, iz Hrvatske su u većem broju počeli odlaziti gosti iz Austrije i Slovenije. Što o svemu kažu turistički djelatnici provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Cijeli je dan pojačan promet na graničnom prijelazu Rupa. Povremeno nastaju zastoji na izlasku, ali i na ulasku u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Franjo Janković iz Postaje granične policije Bregana Otvorene granice Na ulaz u Hrvatsku se čeka u kolonama, iz policije poručuju: "Informirajte se o svemu što će se od vas tražiti" Vladimir Mićović i Marko Balen - granice - 3 Nema samoizolacije, ali... Tko sve i pod kojim uvjetima smije napustiti zemlju i vratiti se: ''Već po dolasku na granicu dobijete letak''

Kako se ovo odražava na turističke djelatnike reporterka Dnevnika Nove TV Katrarina Jusić razgovarala je s menadžerom jednog opatijskog hotela.

„Iz perspektive malih luksuznih hotela osjeti se porast odlazaka i otkaza rezervacija. Što se tiče novih rezervacija i predviđanja za deveti mjesec, teško je prognozirati, s obzirom da su gosti promijenili navike bookinga, a rezerviraju prije samog dolaska, ovisi o situaciji s COVID-19 u njihovim matičnim zemljama“, kaže Klaudio Jurčić.

Dodaje kako najviše otkazuju Slovenci i Austrijanci, a s obzirom na najave iz Mađarske o strožim pravilima za povratnike s odmora u Hrvatskoj Jurčić procjenjuje da će biti nešto manje rezervacija s njihove strane.

„Gostima je najvažnije da se u vašem objektu osjećaju sigurno i da se poštuju epidemiološke mjere. Kod nas se ljudi za sad osjećaju sigurno, pridržavamo se mjera i za sad je sve ok“, kaže Jurčić.

U Hrvatskoj se trenutačno odmara oko 520.000 gostiju, što je osjetno manje nego proteklog tjedna.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene