Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavljen datum početka

Bandić najavio testiranje učenika i nastavnika u Zagrebu: "O rezultatima ovise buduće mjere"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je u četvrtak provođenje istraživanja o prevalenciji koronavirusa u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba.

Dok na nacionalnoj razini traju rasprave o tome trebaju li škole prijeći na online model ili ostati u sadašnjem režimu nastave, a ministar obrazovanja Radovan Fuchs tvrdi kako nema potreba za zatvaranjem jer se škole nisu pokazale kao izvor zaraze, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavljuje testiranje učenika antigenskim testovima u svrhu istraživanja proširenosti virusa u školama.

Testiranja će za učenike biti dobrovoljna, a potrebna će biti suglasnost roditelja. Zaposlenike škola birat će se slučajnim odabirom.

Ta bi metoda, očekuje se, trebala dati jasnije naznake o tome kako određivati daljnje epidemiološke mjere u školama.

Pročitajte i ovo Koronavirus, Hrvatska, ilustracija - 3 Preminula 51 osoba Novi rekord u Hrvatskoj: Više od 4000 novozaraženih, stigle stroge mjere za jednu općinu. Na istoku zemlje veliki skok broja novih slučajeva

Pročitajte i ovo Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije PRESICA STOŽERA Vukovarski stožer uvjeren da veliki porast zaraženih nema veze s Kolonom sjećanja: "Moramo se pripremiti na još gori scenarij"

''Grad Zagreb, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada, provest će preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.

Testiranje antigenskim testovima provodit će djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 30. studenog do 4. prosinca u 15 škola Grada Zagreba.

U svakoj od 15 škola, osam osnovnih i sedam srednjih, testirat će se po 120 učenika, uz prethodnu suglasnost roditelja, te 20 zaposlenika, metodom slučajnog odabira.
Cilj testiranja jest na reprezentativnom uzorku dobiti informacije o prisutnosti virusa u zagrebačkim školama temeljem kojih će se određivati daljnje epidemiološke mjere u školama Grada Zagreba'', objavljeno je na službenoj Facebook stranici gradonačelnika Grada Zagreba.

 

[TESTIRANJE UČENIKA NA COVID-19] Grad Zagreb, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i...

Posted by Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba on Thursday, 26 November 2020

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene