Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula 51 osoba

Novi rekord u Hrvatskoj: Više od 4000 novozaraženih, stigle stroge mjere za jednu općinu. Na istoku zemlje veliki skok broja novih slučajeva

Koronavirus, Hrvatska, ilustracija - 3
Koronavirus, Hrvatska, ilustracija - 3 DNEVNIK.HR
Aktualno Galerija Koronavirus, Hrvatska, ilustracija - 3 Koronavirus, Hrvatska, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.HR Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 7 Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 7 Foto: DNEVNIK.HR Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 4 Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.HR +0 Koronavirus, Hrvatska, Ilustracija - 2 Galerija 1/4 >>
U Hrvatskoj je u četvrtak zabilježen novi rekord broja zaraženih s 4009 nova slučaja. Preminula je 51 osoba.

* Potvrđeno rekordnih 4009 novih slučaja zaraze

Pročitajte i ovo Vili Beroš Nove Beroševa afera U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu" Slika nije dostupna Plaća HZZO Vilijev potpis za zdravlje nacije: Vlada ovlastila ministra Beroša za kupnju Pfizerovog cjepiva

* Preminula 51 osoba

U nastavku pratite tijek događaja iz minute u minutu:

17:05 Virovitičko-podravska županija bilježi najgorih 24 sata od početka epidemije korona virusa.  Preminule su dvije žene. U KBC-u Osijek preminula je ženska osoba koja je bila 1949. godište, a u Općoj bolnici Našice, žena 1946. godište. Obje su imale brojne komorbiditete i prije nego su preminule, bile su na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Tako se broj preminulih od COVIDA-19, a od početka epidemije korona virusom s područja VPŽ, popeo na 23.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, u posljednja 24 sata, 53 osobe su bile pozitivne na virus SARS-CoV-2. Njih 51 dolazi s područja ove županije, a dvije su iz Bjelovarsko-bilogorske.

13:28 Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je o 240 novozaraženih osoba, od 446 obrađenih uzoraka. U protekla 24 sata oporavilo se 177 osoba.

Preminule su dvije osobe. Riječ je o muškarci u dobi od 71 godine i ženi u dobi od 87 godina. 

13:27 Tijekom posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 251 novi slučaj zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 617 uzoraka, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Preminulo je sedam osoba pozitivnih na COVID-19.

Udio pozitivnih na COVID-19 među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata jučer je iznosio 51 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 41 posto.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 211 osoba s težom kliničkom slikom.

13:19 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1232 obrađena testa danas je 479 novooboljelih osoba na tom području, priopćio je županijski Stožer.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 3 osobe, odnosno dvije žene u dobi od 74 i 91 godinu te jedan muškarac u dobi od 75 godina.

Među novozaraženima je 201 osoba iz Splita, 48 iz Kaštela, 31 iz Sinja, 28 iz Omiša, 22 iz Solina, 13 iz Trilja, 16 iz Vrgorca, po 11 iz Imotskog i Dugog Rata, 10 iz Trogira, po devet iz Makarske i Hrvaca, po sedam iz Klisa i Podstrane, šestero iz Runovića, po petero iz Otoka, Podbablja i Zmijavaca, četvero iz Dugopolja, po troje iz Supetra, Ciste Provo i Prološca, po dvoje iz Dicma, Muća, Selca, Segeta i Tučepa te po jedna osoba z Baške Vode, Jelse, Lovreća, Milne, Nerežišća, Šestanovca i Zagvozda.

13:16 Zagrebu je potvrđeno 611 novih slučajeva zaraze, objavio je Krizni stožer Grada Zagreba.

 

Antigenskim testovima testirana je 771 osoba, od čega ih je 226 osoba, odnosno 29,3 posto potvrđeno pozitivno.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'' obavljeno je 1390 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 544 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 729 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1357 osoba.

Od 729 obrađenih pozitivnih osoba, njih 282 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 293 osobe su kontakti pozitivnih osoba. Deset osoba doputovalo je iz Srbije, Austrije, Italije, Bugarske i BiH, a 33 su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, dok je za 40 osoba obrada je još u tijeku.

Kod pet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod 14 osoba tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama (djelatnici i pacijenti). Kod šest je osoba moguća izloženost tijekom obiteljskih druženja i okupljanja. Kod tri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti, a kod pet je moguća izloženost u drugim županijama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi za 22 korisnika i 14 djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 21 učenika, devet nastavnika, jednog pomoćnika u nastavi i jednog nenastavnog djelatnika osnovnih škola te 25 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 533 učenika osnovnih te 453 učenika srednjih škola. U karanteni Grada Zagreba nalazi se 21 osoba.

 

13:07 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 235 novih slučajeva, a četiri su osobe preminule objavio je županijski Stožer.

 

Riječ je o 29 osoba iz Svetog Križa Začretja, 22 iz Zaboka, 19 iz Krapine, po 15 iz Oroslavja i Bedekovčine, 11 iz Velikog Trgovišća, po 10 iz Klanjca i Pregrade, po osam iz Đurmanca, Gornja Stubica, Marijia Bistrica, sedam iz Petrovskog, po šestero iz Donje Stubice, Hrašćine i Tuhelja, po petero iz Zlatara i Zlatara Bistrice, po četvero iz Jesenja, Konjščine i Stubičkih Toplica, po troje iz Desinića, Huma na Sutli, Kraljevca na Sutli, Krapinskih Toplica i Zagorskih Sela, po dvoje iz Budinščine, Kumrovca i Mača te po jedna osoba iz Novog Golubovca i Radoboja.

11:34 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je o 288 novih slučajeva zaraze.

Zaraza je potvrđena kod 43 osoba iz Samobora, 36 iz Velike Gorice, 28 iz Svete Nedelje, 27 iz Zaprešića, 25 iz Svetog Ivana Zeline, 23 iz Dugog Sela, po 14 iz Jastrebarskog i Vrbovca, 11 iz Ivanić-Grada, 10 iz Bistre, devet iz Brdovca, 6 iz Križa, po pet iz Klinča Sela i Kloštar-Ivanića, četiri iz Rugvice, po tri iz Pušća, Pisarovine i Dubrave, dvije iz Dubravice te kod po jedne osobe iz Luke, Marije Gorice, Stupnika, Žumberka, Pokupskog i Gradca. Ozdravilo je 190 ljudi.

Samoizolacija je propisana učenicima 24 razreda osnovnih i učenicima sedam razreda srednjih škola.

11:32 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske održao je konferenciju za medije nakon velikog porasta broja novooboljelih u toj županiji. Kažu da porast nema veze s Kolonom sjećanja. Više o tome doznajte ovdje.

11:30 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 103 osobe su oboljele od COVID infekcije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula su dvojica muškaraca starije životne dobi.

Među novooboljelima je 49 osoba s područja Šibenika, petero iz Vodica, po četvero iz Murtera i Drniša, po dvije s područja Knina, Bilica i Rogoznice te po jedna osoba s područja Skradina, Pirovca i Ružića.

Oboljelo je osam korisnika doma za starije i nemoćne osobe Oklaj, 20 korisnika doma za starije i nemoćne osobe Knin i po jedna osoba iz doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku i Centra za inkluziju Šibenik. Također, oboljele su dvije osobe koje trenutačno borave na području ove županije, a prebivalište im je drugdje.

11:26 Na području Zadarske županije evidentirano je 126 novooboljelih od koronavirusa, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici u Zadru preminula su tri pacijenta u dobi od 50, 73 i 84 godine koji su uz infekciju koronavirusom bolovali od težih kroničnih bolesti. U zadarskoj bolnici na svim COVID odjelima hospitalizirana su 43 bolesnika, od kojih je sedam na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 13 pacijenata.

Zaraza je potvrđena kod 72 osobe iz Zadra, sedam iz Sala, četiri iz Kalija i Privlake, po troje iz Benkovca, Obrovca, Paga i Posedarska, po dvoje iz Biograda, Pakoštane, Polače, Preko, Vrsa, Škabrnje i Zemunika Donjeg te kod po jedne osobe iz Bibinja, Galovca, Kolana, Lišane Ostrovičke i Novigrada. 

Testiranja u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar pokazala su da je na koronavirus pozitivno još šest korisnika te jedan korisnik u podružnici Doma u Salima.

11:03 Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da je u posljednja 24 sata testirano 556 uzoraka, od čega su 333 pozitivna na koronavirus, što je najviši broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije.

Preminulo je pet osoba zaraženih koronavirusom. U KBC-u Osijek preminule su četvorica muškaraca (1972., 1960., 1949. i 1938. godište). U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je žena rođena 1961. godine.

Među novozaraženima su 164 osobe iz Osijeka, 30 iz Valpova, 25 iz Đakova, 15 iz Belišća, 14 iz Donjeg Miholjca, devet iz Našica i šestero iz Belog Manastira.

Što se tiče općina, 12 zaraženih je iz Koške, 10 iz Bizovca, sedam iz Čepina, četvero iz Darde, po troje iz Antunovca, Čeminca i Drenja, po dvoje iz Bilja, Jagodnjaka, Levanjske Varošu, Punitovca, Satnice Đakovačke, Semeljaca, Strizivojne i Vuke, a po jednu osobu imaju općine Draž, Đurđenovac, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Podravska Moslavina, Popovac, Viškovci i Vladislavci.

11:02 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji potvrđena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima su 43 osobe iz Karlovca, 18 iz Duge Rese, devet iz Ogulina, četvero iz Slunja, po troje iz Ozlja, Draganića, Netretića i Rakovice, po dvoje iz Vojnića i Žakanja te po jedna novozaražena osoba iz Cetingrada, Generalskog Stopa, Josipdola i Kamanja.

U Karlovačkoj županiji ukupno je dosad oboljelo 2720 osoba.

10:56 Nacionalni stožer donio je nove mjere za općinu Vrbnik u Primorsko-goranskoj županiji. Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, osim onih koji pružaju i usluge smještaja, ali smiju posluživati samo goste koji tamo odsjedaju.

Zabranjuje se održavanje misa i svih vjerskih okupljanja, a pogrebi se smiju održavati samo u krugu najuže obitelji.

Mjere na snagu stupaju danas, a trajat će do 10. prosinca.

10:39 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 4009 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 21.725. Među njima je 2171 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 252 pacijenta.

Preminula je 51 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 115.626 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 1552 preminule. Ukupno se oporavilo 92.349 osoba, od toga 2924 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 50.165 ljudi.

Do danas je ukupno testirano 713.729 osoba, od toga 11.487 u posljednja 24 sata'', objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

10:16 U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je novih 126 slučajeva bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Koprivnica preminula je jedna osoba zaražena koronavirusom (1944. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

10:12 Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske u 11 sati na konferenciji za medije komentirat će veliki porast broja novooboljelih u toj županiji. Konferenciju ćete moći pratiti UŽIVO na našem portalu.

10:09 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 61 je novooboljela osoba od COVID-19, a dvije su osobe preminule, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je 27 osoba s područja Gospića, 14 iz Senja, po petero iz Otočca i Brinja, četvero iz Lovrinca, troje s područja Plitvičkih jezera, dvoje iz Novalje i jedna osoba iz Perušića.

U Općoj bolnici Gospić preminulo je dvoje korisnika Doma za odrasle osobe Bistričak Otočac u dobi od 80 i 82 godine.

9:34 Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 72 nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je 29 osoba s područja Daruvara, 13 iz Garešnice, osam iz Bjelovara, šest iz Čazme, pet iz općine Hercegovac, po dvoje iz Grubišnog Polja te općina Ivanska i Veliki Grđevac, a po jedan novi slučaj zabilježen je na području općina Kapela, Nova Rača, Dežanovac, Sirač i Rovišće.

Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutačno je na liječenju 28 pacijenata, od kojih je njih šestero na respiratoru.

9:32 Na području Primorsko-goranske županije danas su 304 novooboljele osobe, a 171 je ozdravila. Broj aktivnih slučajeva iznosi 2489. Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana testirane 1042 osobe.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, u bolnici su hospitalizirana 103 pacijenta, a dvije su osobe preminule.

9:29 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 147 novih pozitivnih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je 35 ljudi iz Vukovara, 26 iz Vinkovaca, 12 iz Županje, devet iz Borova, osam iz Otoka, šest iz Ivankova, četvero iz Andrijaševaca, po troje iz Bobote, Bošnjaka, Ilače, Nijemaca, po dvoje iz Cerne, Drenovaca, Gradišta, Iloka, Markušice, Starih Mikanovaca i Trpinje te po jedna novooboljela osoba iz Antina, Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bogdanovaca, Bokšića, Gunje, Jarmine, Lipovca, Lipovače, Marinaca, Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Nuštra, Rokovaca, Sotina, Starih Jankovaca, Štitara, Vere, Tovarnika i Tordinaca. Nema preminulih.

9:16 U Istri je u posljednja 24 sata ispitano 556 uzoraka brisova na COVID-19, od kojih su 82 pozitivna na koronavirus, priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Za 62 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod osam njih riječ je o uvezenim slučajevima s područja Rijeke, Zagreba, Šibenika, Italije i Slovenije.

Izliječena je 81 osoba.

9:06 Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je o 73 novooboljele osobe.

Riječ je o 28 ljudi s područja Kutine, 17 iz Siska, devet iz Popovače, osam iz Novske, šestero iz Lipovljana te po jednoj osobi iz Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Dvora, Gline i Velike Ludine.

8:42 U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađen 191 uzorak, od čega ih je 45 pozitivnih na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U toj je županiji trenutačno aktivno 296 slučajeva zaraze, 258 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 38 ih je hospitalizirano.

7:09 U srijedu su zabilježena rekordna 3603 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 20.691. Među njima je 2136 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 240 pacijenata. Preminulo je 56 osoba.

7:08 Načelnik Stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac potvrdio je da je ta županija zatražila od Nacionalnog stožera izuzeće od novih, strožih mjera. Više o tome doznajte ovdje.

7:07 Na sjednici Vlade u podne trebali bismo doznati nove mjere koje su pripremili Stožer i Vlada. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene